Het NAi weer open voor publiek vanaf 1 juli

Na een jaar verbouwen, is vanaf vrijdag 1 juli het NAi weer open voor publiek. Bezoekers zijn weer van harte welkom in het museum voor architectuur. Voor iedereen met interesse in architectuur biedt het NAi inspirerende tentoonstellingen, lezingen, debatten en educatieve activiteiten.

Het NAi café wordt dé plek voor een goede kop koffie en een broodje, maar ook voor een koud biertje op het terras. De NAi-boekwinkel, met het rijke aanbod aan architectuur- en kunstboeken, verhuist weer terug naar het NAi.

De vernieuwde entree nodigt meer dan ooit uit het NAi binnen te komen. Dit gebied is gratis toegankelijk. Voor de boekwinkel, het nieuwe NAi-café, het terras, maar ook het gloednieuwe DoeDek (zelf aan de slag, speciaal voor kinderen!) is geen entreekaartje nodig. Wandel dus gerust een keertje binnen.

In het NAi zijn meestal drie verschillende tentoonstellingen te zien. De vaste tentoonstelling Stad van Nederland laat je beleven wat de stad met je doet. Leuk voor volwassen, maar zeker ook voor kinderen die een eigen audiotour krijgen. De tentoonstelling dwarsdesign toont Chinese en Nederlandse ontwerpers met lef. Aansprekende voorbeelden uit de mode, architectuur en beeldend kunst laat zien dat beide landen niet alleen verschillen, maar ook juist veel overeenkomsten vertonen. In Testify! tenslotte kan de bezoeker zien en beoordelen of architecten erin geslaagd zijn om met hun projecten een (iets) betere wereld te maken.

Kortom, het nieuwe NAi biedt een leuk en inspirerend museumbezoek, voor jong en oud. En wie nieuwsgierig is geworden, zet dan nu alvast 1 t/m 3 juli in de agenda.

Vier feest met het NAi: gratis toegang

Om de heropening te vieren, trakteert het NAi in het eerste weekend op gratis toegang. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli kost een bezoekje aan het NAi helemaal niets. Een mooiere reden om snel het NAi te bezoeken, is er niet.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_2796.jpg