Het NAi weer open voor publiek vanaf 1 juli

Na een jaar verbouwen, is vanaf vrijdag 1 juli het NAi weer open voor publiek. Bezoekers zijn weer van harte welkom in het museum voor architectuur. Voor iedereen met interesse in architectuur biedt het NAi inspirerende tentoonstellingen, lezingen, debatten en educatieve activiteiten.

Het NAi café wordt dé plek voor een goede kop koffie en een broodje, maar ook voor een koud biertje op het terras. De NAi-boekwinkel, met het rijke aanbod aan architectuur- en kunstboeken, verhuist weer terug naar het NAi.

De vernieuwde entree nodigt meer dan ooit uit het NAi binnen te komen. Dit gebied is gratis toegankelijk. Voor de boekwinkel, het nieuwe NAi-café, het terras, maar ook het gloednieuwe DoeDek (zelf aan de slag, speciaal voor kinderen!) is geen entreekaartje nodig. Wandel dus gerust een keertje binnen.

In het NAi zijn meestal drie verschillende tentoonstellingen te zien. De vaste tentoonstelling Stad van Nederland laat je beleven wat de stad met je doet. Leuk voor volwassen, maar zeker ook voor kinderen die een eigen audiotour krijgen. De tentoonstelling dwarsdesign toont Chinese en Nederlandse ontwerpers met lef. Aansprekende voorbeelden uit de mode, architectuur en beeldend kunst laat zien dat beide landen niet alleen verschillen, maar ook juist veel overeenkomsten vertonen. In Testify! tenslotte kan de bezoeker zien en beoordelen of architecten erin geslaagd zijn om met hun projecten een (iets) betere wereld te maken.

Kortom, het nieuwe NAi biedt een leuk en inspirerend museumbezoek, voor jong en oud. En wie nieuwsgierig is geworden, zet dan nu alvast 1 t/m 3 juli in de agenda.

Vier feest met het NAi: gratis toegang

Om de heropening te vieren, trakteert het NAi in het eerste weekend op gratis toegang. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli kost een bezoekje aan het NAi helemaal niets. Een mooiere reden om snel het NAi te bezoeken, is er niet.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5523.jpg