Rotterdam Fairtrade op het Oogstfestival 17 sept.

Op 17 september van 10:00 tot 17:00 zal de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ fairtrade artikelen verkopen tijdens het Oogstfestival op het Heemraadssplein.

Hoewel het Oogstfestival zich richt op lokale teelt en afname mogen ook Fairtrade artikelen op dit festival niet ontbreken. Niet alle producten zijn namelijk lokaal te produceren, maar het blijft belangrijk om stil te staan bij de herkomst van levensmiddelen en andere artikelen. Daarom bieden Wereldwinkel Rotterdam Centrum en the Hubshop deze dag gezamenlijk een mooi assortiment aan van verschillende fairtrade artikelen ter aanvulling op het lokale aanbod.

Werkgroep Rotterdam Fair Trade
Om ondernemers te helpen bij het verduurzamen en Fairtrade maken van hun bedrijf of organisatie, zal de werkgroep bij verschillende ondernemersnetwerken voorlichting komen geven. Daarnaast zal de werkgroep Rotterdam Fairtrade bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en informeren over Fairtrade.

de Rotterdam Oogstmarkt
Publieksevenement op het Heemraadsplein. De Rotterdamse Oogstmarkt, het Schafthof en de “Geen  Woorden Maar Zaden” bibliotheek zijn in ieder geval onderdeel van het programma. Evenals de van Rotterdamse Oogst zo bekende mix tussen kunst, design en boerenwijsheid. En muziek van jong Rotterdams talent.

www.rotterdamoogst.nl

www.rotterdamfairtrade.nl

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
P1000391.jpg