Rotterdam Fairtrade op het Oogstfestival 17 sept.

Op 17 september van 10:00 tot 17:00 zal de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ fairtrade artikelen verkopen tijdens het Oogstfestival op het Heemraadssplein.

Hoewel het Oogstfestival zich richt op lokale teelt en afname mogen ook Fairtrade artikelen op dit festival niet ontbreken. Niet alle producten zijn namelijk lokaal te produceren, maar het blijft belangrijk om stil te staan bij de herkomst van levensmiddelen en andere artikelen. Daarom bieden Wereldwinkel Rotterdam Centrum en the Hubshop deze dag gezamenlijk een mooi assortiment aan van verschillende fairtrade artikelen ter aanvulling op het lokale aanbod.

Werkgroep Rotterdam Fair Trade
Om ondernemers te helpen bij het verduurzamen en Fairtrade maken van hun bedrijf of organisatie, zal de werkgroep bij verschillende ondernemersnetwerken voorlichting komen geven. Daarnaast zal de werkgroep Rotterdam Fairtrade bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en informeren over Fairtrade.

de Rotterdam Oogstmarkt
Publieksevenement op het Heemraadsplein. De Rotterdamse Oogstmarkt, het Schafthof en de “Geen  Woorden Maar Zaden” bibliotheek zijn in ieder geval onderdeel van het programma. Evenals de van Rotterdamse Oogst zo bekende mix tussen kunst, design en boerenwijsheid. En muziek van jong Rotterdams talent.

www.rotterdamoogst.nl

www.rotterdamfairtrade.nl

 

Gerelateerde artikelen

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_5982.jpg