Rotterdam Fairtrade op het Oogstfestival 17 sept.

Op 17 september van 10:00 tot 17:00 zal de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ fairtrade artikelen verkopen tijdens het Oogstfestival op het Heemraadssplein.

Hoewel het Oogstfestival zich richt op lokale teelt en afname mogen ook Fairtrade artikelen op dit festival niet ontbreken. Niet alle producten zijn namelijk lokaal te produceren, maar het blijft belangrijk om stil te staan bij de herkomst van levensmiddelen en andere artikelen. Daarom bieden Wereldwinkel Rotterdam Centrum en the Hubshop deze dag gezamenlijk een mooi assortiment aan van verschillende fairtrade artikelen ter aanvulling op het lokale aanbod.

Werkgroep Rotterdam Fair Trade
Om ondernemers te helpen bij het verduurzamen en Fairtrade maken van hun bedrijf of organisatie, zal de werkgroep bij verschillende ondernemersnetwerken voorlichting komen geven. Daarnaast zal de werkgroep Rotterdam Fairtrade bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en informeren over Fairtrade.

de Rotterdam Oogstmarkt
Publieksevenement op het Heemraadsplein. De Rotterdamse Oogstmarkt, het Schafthof en de “Geen  Woorden Maar Zaden” bibliotheek zijn in ieder geval onderdeel van het programma. Evenals de van Rotterdamse Oogst zo bekende mix tussen kunst, design en boerenwijsheid. En muziek van jong Rotterdams talent.

www.rotterdamoogst.nl

www.rotterdamfairtrade.nl

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5982.jpg