Elektrisch rijden in Rotterdam

Elektrisch vervoer en het netwerk van oplaadpunten zitten in de lift. In de gemeente Rotterdam is eind december de eerste nieuwe oplaadpaal voor elektrische auto’s geplaatst door het bedrijf Cofely. De paal werd speciaal ontwikkeld voor Rotterdam. Daarnaast zijn bijna alle parkeergarages van Q-Park in Rotterdam nu voorzien van elektrische oplaadpunten. Ook sloot de gemeente als één van de G4-steden de samenwerkingsovereenkomst ‘Oplaadpunten Elektrisch Vervoer’ met stichting e-laad. Met deze verzameling maatregelen breidt het netwerk van laadpunten in Rotterdam steeds verder uit.

"Het plaatsen van oplaadpalen is een mooie stap in onze ambitie de CO2-uitstoot terug te dringen. De gemeente Rotterdam werkt in brede zin aan duurzaamheid en elektrisch vervoer is daar onderdeel van", aldus Alexandra van Huffelen, wethouder van Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam. “Dat het netwerk van oplaadpunten in Rotterdam steeds verder uitbreidt is goed voor de stad. Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid en de gezondheid van mensen.” Rotterdam streeft ernaar om eind 2014 minimaal 1.000 oplaadpunten gerealiseerd te hebben.

OPLAADPAAL COFELY

Rotterdam telt al ruim 170 oplaadpunten, waarvan een groot aantal geplaatst is door stichting e-laad. Nadat deze stichting is gestopt met het plaatsen van palen heeft Cofely in Rotterdam het stokje van ze overgenomen. Eind december werd de eerste nieuwe oplaadpaal geïnstalleerd door Cofely. Zij verzorgen tevens het onderhoud en de exploitatie van de infrastructuur.

Elektrische autorijder Huub Sparnaay – eigenaar van het bedrijf Ecomobiel – heeft het eerste oplaadpunt voor zijn deur gekregen. Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van de aantrekkelijke gemeentelijke regeling voor oplaadpalen, aan te vragen via www.rotterdam.nl/elektrischrijden.

SAMENWERKING G4

Om gezamenlijk elektrisch rijden te stimuleren sloten de gemeenten Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht – de G4 –op 20 december de samenwerkingsovereenkomst ‘Oplaadpunten Elektrisch Vervoer’ met stichting e-laad. De G4 komen daarin overeen voor eind 2014 3.000 oplaadpunten te hebben aangelegd. De investering wordt door stichting e-laad en de betreffende gemeente gezamenlijk gedragen. Zo krijgt elektrisch rijden in deze steden een extra impuls.

OPLAADPALEN IN (BIJNA) ELK Q-PARK

Inmiddels zijn bijna alle parkeergarages van Q-Park in Rotterdam voorzien van twee elektrische oplaadpunten. De oplaadpunten zijn bedoeld voor zowel bezoekers van de garages als abonnementhouders. Het opladen is mogelijk in de Q-Park parkeergarages Beursplein, Alexandrium, Weena, Schiecentrale, Zuidplein, Ikazia en Bijenkorf.

Ook de gemeente plaatst laadpalen in haar parkeergarages. De gemeentelijke garage bij het Schouwburgplein, de Boompjes en de Binnenweg zijn inmiddels voorzien. Ook in nieuwe Rotterdamse parkeergarages zijn oplaadpunten gepland. In de parkeergarage Kruisplein gaat het om maximaal 48 oplaadpunten, in de parkeergarage van De Markthal komen 30 oplaadpunten en in de Stadshart Hoogvliet-garage 6. Om projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren te stimuleren het aantal oplaadpunten nog meer uit te breiden, heeft de gemeente Rotterdam de handleiding ‘EV-aansluitingen in parkeergarages’ ontwikkeld.

 

Elektrisch rijden in Rotterdam

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5812.jpg