De pop-up stadsboerderij

Ontdek waar ons eten vandaan komt bij de pop-up stadsboerderij op zondag 23 juni op de Binnenrotte.

‘Je bent wat je eet’, luidt het gezegde. Maar waar komt je eten vandaan? Groeien wortels inderdaad in potjes, zoals sommige kinderen tegenwoordig denken. En met de recente voedselfraude, is weten waar je voedsel vandaan komt extra actueel. En dat kom je precies te weten bij de pop-up stadsboerderij. Op zondag 23 juni verzamelen producenten van écht eten zich op de Binnenrotte. Ontmoet groenten- en fruittelers, veehouders, vissers en bakkers en leer alles over de productie van kwark, hoe een echte bakker brood maakt en hoe een aardbeiplant groeit. Binnen 20 minuten ben je helemaal op de hoogte van de oorsprong van écht eten.

Een bezoek aan deze tijdelijke stadsboerderij is helemaal gratis en extra leuk voor (groot)ouders met kinderen. Om het boerderijbezoek compleet te maken, kunnen de kleintjes spelen in de kinderboerderij.

Gratis fietskrat? Kan jouw fiets nog een mooie boodschappenkrat gebruiken? Elk uur worden maar liefst vijf fietskratten verloot. De creatieve timmermannen van de Bende monteren het krat terplekke op je fiets.

De pop-up stadsboerderij wordt mogelijk gemaakt door verantwoorde supermarkt Marqt en vormt de aftrap van de Echt Eten Weken. Zes weken lang stelt Marqt haar voedselproducenten en favoriete producten voor aan Rotterdam. Alle producten van Marqt zijn oorspronkelijk, gemaakt met respect voor mens, dier en milieu en écht lekker. Meer weten over het gedachtegoed van Marqt, zie www.marqt.com.

Wat: pop-up stadsboerderij en kinderboerderij

Wanneer: zondag 23 juni, van 12.00 tot 17.00 uur

Waar: op de Binnenrotte, ter hoogte van Marqt, Binnenrotte 77

Toegang gratis

Stadsboerderij Rotterdam

Amsterdam krijgt Loket Stadslandbouw

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5812.jpg