Aandacht voor voedselvraagstukken in Rotterdam

De maand oktober is een drukke maand op het gebied van voedsel. Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag, een dag waarop we als YFM op verschillende plekken in Nederland aandacht vragen voor voedselverspilling. Met DiscoSoep's in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Groningen en een heerlijke pompoensoep in Utrecht hopen we heel Nederland te bereiken. Een paar dagen later staan we op het Wereld Food Festival in Rotterdam: de culinaire hot-spot deze maand!  Als onderdeel van Slow Food organiseert YFM een mini-Salone del Gusto en heerlijke workshops. Ook in Eindhoven bruist het tijdens de Dutch Design Week: in Agri Meets Design brengen we boer, burger en designer samen in het Eetcafé Live en gaan we op de tractor door Eindhoven!

Er gebeurt ontzettend veel op het gebied van voedsel deze maand. We staan dan ook voor enorme voedselvraagstukken: hoe gezond is ons voedsel, hoe houden we  de landbouw vitaal met hoge bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit, en hoe staat de de consument hier in met zijn/haar koopgedrag? Begin deze maand dan ook hierover een Eetcafé Live in Wageningen, gevolgd door een tweede in Eindhoven. Verder nadenken over deze vraagstukken? De inschrijvingsronde voor de Academie van volgend jaar is nog maar een maandje geopend! Wees er dus snel bij.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0625.jpg