Rotterdam 1 jaar Fairtrade gemeente!

Eén jaar geleden, op 16 december 2012, ontving Rotterdam uit handen van juryvoorzitter Jacobine Geel, de titel ‘Fairtrade Gemeente’.

Om dat te vieren trakteerde de Werkgroep Rotterdam Fairtrade vandaag op een fairtrade ontbijt. Naast wethouder Alexandra van Huffelen zaten ook ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties, die Fairtrade hoog in het vaandel hebben en partner zijn van de Werkgroep Rotterdam Fairtrade, aan tafel. Natuurlijk was de ontbijttafel gevuld met allerlei fairtrade lekkernijen.

Tijdens het ontbijt met wethouder Van Huffelen, werd iedereen bijgepraat over de actuele stand van zaken rond ‘Rotterdam Fairtrade’.

De Werkgroep Rotterdam Fairtrade is met allerlei activiteiten hard bezig om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te behouden en de Rotterdamse Fairtrade beweging verder uit te bouwen. Zij doet dat door acties zoals bijvoorbeeld het uitdelen van fairtrade chocolade en informatie op de Waterbus op 14 mei jl., het organiseren van een fairtrade ontbijt bij de start van de Fairtrade Week in oktober, het organiseren van informatiebijeenkomsten over fairtrade voor het bedrijfsleven, het opzetten van een fairtrade winkelroute en natuurlijk het tellen van de winkels, bedrijven en organisaties die voldoen aan de gestelde criteria.

De werkgroep wil in 2014 de Rotterdamse Fairtrade beweging meer in de Rotterdamse samenleving verankeren en zoekt daarom in het Rotterdamse bedrijfsleven en bij Rotterdamse organisaties naar partners.

Fairtrade Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0872.jpg