Gescheiden inzameling plastic verpakkingsafval

Rotterdam wil meer afval scheiden, hergebruiken en recyclen. Om haar inwoners te helpen bij het beter scheiden van afval zijn containers geplaatst voor plastic verpakkingen en kunststof. Er worden in de komende maanden extra containers in de stad geplaatst voor onder andere textiel, groente-, fruit- en tuinafval (GFT), glas en papier.

 

Bij grote supermarkten staan vanaf deze week containers speciaal voor plastic verpakkingsafval. De juiste locaties zijn te vinden op: www.rotterdam.nl/containersonline In Hoogvliet kunnen inwoners verschillende soorten afval kwijt bij Afval Loont, zie www.afvalloont.nl voor meer details. In Rozenburg wordt al eenmaal per maand huis-aan-huis plastic afval ingezameld. Ook hier zijn containers geplaatst bij de supermarkten voor plastic verpakkingsmaterialen.

De volgende plastic verpakkingen kunnen gerecycled worden: plastic tasjes, zakken, folies, kuipjes, bekers, bakjes, (knijp)flessen, flacons, tubes, potjes en deksels. Wat niet: verpakkingen met chemische inhoud, een aluminium laagje (denk aan chipszakken) en piepschuim. Voor uitgebreide informatie: download de verpakkingenlijst op www.plasticheroes.nl

Beter voor milieu en bespaart geld

Het ingezamelde plastic kan worden verwerkt tot grondstof en hergebruikt voor nieuwe producten als bumpers, kratten, bloempotten en drinkflesjes. Dit is goed voor het milieu en bespaart geld. Op termijn kan hierdoor de afvalstoffenheffing omlaag.

De plastic afvalcontainers zijn bekostigd door Nedvang, de uitvoeringsorganisatie voor de verpakkingsindustrie. De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor het beheer en het legen van de containers.

Waar zelf afval of oude bruikbare spullen inleveren?

Rotterdam heeft zeven milieuparken waar bewoners hun afval gescheiden kunnen inleveren. Ook zijn er vier Piekfijn Kringloopwinkels waar oude bruikbare spullen ingeleverd mogen worden. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op www.rotterdam.nl/schoon

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0227.jpg