Het ei van Columbus, of toch niet ....

Ben je afhankelijk van een uitkering, in Rotterdam hebben de ambtenaren de oplossing gevonden. Wordt zelfstandige, wordt zzp'er, dat is de oplossing en wij helpen je daarbij. Dit volgens de ambtenaren van o.a. SoZaWe in Rotterdam.

 

Voor een enkeling zal dit zeker een mooie oplossing zijn. Maar zou het niet zo zijn dat mensen die dit "zelfstandige" in zich hebben allang voor zichzelf werken? Laten we niet vergeten dat een groot gedeelte van de groep met een uitkering mensen betreft die op één of meerdere vlakken, die je zeker als zzp'er of freelancer zo hard nodig hebt, wat behendigheid of capaciteiten missen. Veel mensen zijn toch niet in staat, of ontbreekt de nodige kennis en motivatie om als zelfstandige aan de slag te gaan. Een makkelijke en wellicht ook "goedkope" oplossing van SoZaWe. Hebben we het nog niet eens over de bijkomende negatieve effecten als bijv. concurrentievervalsing en concurrentie überhaupt voor de tot nu toe wel geslaagde zzp'ers

Laten we maar eens naar de cijfers kijken, na 5 jaar blijkt nauwelijks nog iemand die vanuit de bijstand gepusht is als freelancer aan het werk te gaan, bij de KvK te staan ingeschreven. Kortom. niet echt een succesverhaal.

www.zzpfreelance.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4022.jpg