De Wereld van Witte de With

De Wereld van Witte de With brengt drie dagen lang internationale, hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. De nadruk ligt op kunst in de openbare ruimte door jonge vernieuwende makers uit Europa en Rotterdam. Daarnaast biedt het festival ruimte aan theater, mode, dans, muziek, film en fotografie. Traditiegetrouw openen meer dan 30 instellingen hun deuren om te laten zien wat zij in huis hebben.

Stichting De Loodsen programmeert in samenwerking met Hidde van Schie en Lukas Feireiss een verzameling bijzondere en uitzonderlijke beeldende kunst op het grensvlak van architectuur. De diverse internationale kunstenaars bespelen elk de openbare ruimte op en om de Witte de Withstraat en veranderen deze tot een nieuwe bijzondere wereld waar op dat moment de stad af is en waar we even niets anders mee doen dan ervan genieten.

 

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_5523.jpg