De Wereld van Witte de With

De Wereld van Witte de With brengt drie dagen lang internationale, hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. De nadruk ligt op kunst in de openbare ruimte door jonge vernieuwende makers uit Europa en Rotterdam. Daarnaast biedt het festival ruimte aan theater, mode, dans, muziek, film en fotografie. Traditiegetrouw openen meer dan 30 instellingen hun deuren om te laten zien wat zij in huis hebben.

Stichting De Loodsen programmeert in samenwerking met Hidde van Schie en Lukas Feireiss een verzameling bijzondere en uitzonderlijke beeldende kunst op het grensvlak van architectuur. De diverse internationale kunstenaars bespelen elk de openbare ruimte op en om de Witte de Withstraat en veranderen deze tot een nieuwe bijzondere wereld waar op dat moment de stad af is en waar we even niets anders mee doen dan ervan genieten.

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_2749.jpg