Rotterdamse WK-honkballers in Stadhuis gehuldigd

Woensdag 26 oktober heeft sportwethouder Antoinette Laan de Rotterdamse spelers van het Nederlands honkbalteam gehuldigd in het Stadhuis. Het Nederlands honkbalteam heeft historie geschreven door als eerste Europees team de wereldtitel te veroveren met een winst op Cuba tijdens het WK in Panama.

Zes spelers uit de nationale selectie zijn afkomstig van de Rotterdamse honkbalvereniging Neptunus. Zij werden woensdag op het podium gehuldigd. Het betreft de spelers Diegomar Markwell, Dwayne Kemp, Arshwin Asjes, Shaldimar Daantji, Kalian Sams en Berry van Driel. De eerste vier spelers ontvingen uit handen van de wethouder ook de Faas Wilkes Sportprijs. Deze bijzondere prijs reikt de gemeente Rotterdam uit aan sporters die in Rotterdam wonen die een prestatie op wereldniveau geleverd hebben. In het geval van Honkbal, de wereldtitel.

Assistent-coach Wim Martinus en Ton Meiresonne (materiaalverzorger) ontvingen een bos bloemen voor hun bijzondere prestaties.

Rotterdam Sportstad

‘Als dé Sportstad van Nederland heeft Rotterdam honkbal in het hart gesloten’ aldus wethouder Laan. ‘Ik ben dan ook bijzonder trots dat volgend jaar de finale en de wedstrijden van het Nederlands team van het EK Honkbal in het Neptunus Familiestadion plaatsvinden’.

Het Europees Kampioenschap Honkbal wordt volgend jaar van 7 tot en met 16 september georganiseerd. Het EK maakt deel uit van de festiviteiten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond in 2012.

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_5620.jpg