Rotterdamse WK-honkballers in Stadhuis gehuldigd

Woensdag 26 oktober heeft sportwethouder Antoinette Laan de Rotterdamse spelers van het Nederlands honkbalteam gehuldigd in het Stadhuis. Het Nederlands honkbalteam heeft historie geschreven door als eerste Europees team de wereldtitel te veroveren met een winst op Cuba tijdens het WK in Panama.

Zes spelers uit de nationale selectie zijn afkomstig van de Rotterdamse honkbalvereniging Neptunus. Zij werden woensdag op het podium gehuldigd. Het betreft de spelers Diegomar Markwell, Dwayne Kemp, Arshwin Asjes, Shaldimar Daantji, Kalian Sams en Berry van Driel. De eerste vier spelers ontvingen uit handen van de wethouder ook de Faas Wilkes Sportprijs. Deze bijzondere prijs reikt de gemeente Rotterdam uit aan sporters die in Rotterdam wonen die een prestatie op wereldniveau geleverd hebben. In het geval van Honkbal, de wereldtitel.

Assistent-coach Wim Martinus en Ton Meiresonne (materiaalverzorger) ontvingen een bos bloemen voor hun bijzondere prestaties.

Rotterdam Sportstad

‘Als dé Sportstad van Nederland heeft Rotterdam honkbal in het hart gesloten’ aldus wethouder Laan. ‘Ik ben dan ook bijzonder trots dat volgend jaar de finale en de wedstrijden van het Nederlands team van het EK Honkbal in het Neptunus Familiestadion plaatsvinden’.

Het Europees Kampioenschap Honkbal wordt volgend jaar van 7 tot en met 16 september georganiseerd. Het EK maakt deel uit van de festiviteiten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond in 2012.

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
P1020004.jpg