SKVR danst mee tijdens Earth Hour van WNF

Wereld Natuurfonds organiseert ‘ Earth Hour’ dat in 135 landen op zaterdag 31 maart gehouden wordt. Van 20.30 tot 21.30 uur worden er spectaculaire dansshows gegeven uit alle continenten van de wereld zonder licht. Door het licht uit te doen spreekt het WNF hun bezorgdheid uit over de klimaatverandering. De zichtbaarheid van de show komt tot stand door fluoriserende make-up, glow in the dark items, (LED)verlichting op kleding en fakkelgebruik. Voor een sfeervol geheel, zal tijdens Earth Hour, de “steunverlichting” on stage bestaan uit een enorme hoeveelheid lampionnen in de nok van het overkapte podium.

Evenementen in heel Nederland

In Nederland is het Wereld Natuur Fonds  de organisator. Het landelijke Earth Hour-evenement vindt plaats op het Domplein in Utrecht, waar topdeejay én Wereldteamlid van het WNF, Ferry Corsten, een openluchtoptreden geeft. Het WNF, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zet Earth Hour in het teken van 50 Manieren, waarmee iedereen het hele jaar door duurzame keuzes kan maken om de aarde door te geven.

Op welke plekken worden verder nog Earth Hour-evenementen gehouden? Zo is in Rotterdam een groot dansevent met onder meer cabaretier Roué Verveer en Voice of Holland-finaliste Sharon Doorson. Daarnaast zijn in de Groningse Martinikerk een klassiek Earth Hour-concert, in Eindhoven akoestische Earth Hour-optredens, wordt in Den Haag een Earth Hour-versie van het toneelstuk Tonight, lights Out! gespeeld en vormen enthousiaste deelnemers in Purmerend een groot levend Earth Hour-logo.

 

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0227.jpg