De Parade: vanaf 22 juni in het Museumpark

Vrijdag 22 juni klinkt het startschot van de 22 ste tournee van rondtrekkend Theaterfestival de Parade, voor de tweede maal in het vernieuwde Museumpark in Rotterdam.

Vanuit Rotterdam reist de Parade via Den Haag en Utrecht naar Amsterdam, waar op 26 augustus met een feestelijk Gala de tournee zal worden afgesloten.

Tijdens de 55 speeldagen zijn er 60 verschillende voorstellingen te bekijken, 10 kindervoorstellingen op de dagelijkse Kinderparade en iedere avond spelen er live bands in Café Correct en de Orangerie.

Openingsprogramma vrijdag 22 juni

De officiële opening vindt plaats in de Katrina, de Kerktent op de Parade.

18.00 - 18.30 uur Ontvangst gasten

18.30 -  19.00 uur Officiële opening door Nicole van Vessum en Dominee Gremdaat. Het Rotterdams Jonge Mannenkoor De Coolsingers zingt stichtelijke liederen onder leiding van Wiecher Mandenmaker

19.00 - 19.30 uur Toast op de Parade 2012

19.45 - 20.30 uur Openingsvoorstellingen naar keuze:

Remko Vrijdag & Martine Sandifort met Hulphond Zep-projecten met Ik hou het hier niet meer uit!

 

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0502.jpg