24 uur cultuur

Het programma van 24 uur cultuur is bekend. Tijdens dit evenement, dat van zaterdag 15 september 17:00 tot zondag 16 september 17:00 het nieuwe culturele seizoen opent in Rotterdam, kunnen bezoekers op meer dan vijftig locaties in de stad genieten van voorproefjes, premières, workshops en bijzondere projecten.

Het aanbod tijdens 24 uur cultuur is veelomvattend: met ruim 160 programma’s voor jong en oud, op het gebied van dans, theater, muziek, film en kunst, aangeboden door meer dan vijftig kunstinstellingen verspreid over de Maasstad. Gratis extra vervoer helpt de bezoekers een handje om zoveel mogelijk van het programma te zien. Een greep uit het programma van 24 uur cultuur:

24 uur Parfum de BoemBoem
Een dag en een nacht lang op de fiets door Rotterdam. Parfum de BoemBoem doet het tijdens 24 uur cultuur en Festival De Wereld van Witte de With met acht verschillende fietsroutes langs markante plekken in de stad. Met onder meer een route samengesteld door kunstenaar Erik van Lieshout, toegang tot bouwput Kruisplein en een optreden van singer-songwriter Tim Knol.

24 uur lang korte films op het grote doek
Speciaal voor 24 uur cultuur blijft het scherm van de Pleinbios in het Museumpark staan. De musea rond het park slaan de handen ineen en verzorgen 24 uur lang een outdoor filmprogramma met voorproefjes op het nieuwe seizoen, zoals een korte video over de restauratie van een schilderij van Van Eijck van Museum Boijmans Van Beuningen, en een vooruitblik op het jubileumseizoen van de Kunsthal.  Ook het International Film Festival Rotterdam presenteert vier korte films op het grote doek.

De Gouvernestraat
Vanaf volgend jaar is De Gouvernestraat het huis van Maas, theater en dans voor jeugd en jongeren (en zij die jong van geest zijn). Tijdens 24 uur cultuur blikt De Gouvernestraat alvast vooruit met doorlopend dans- en theatervoorstellingen, workshops en de mogelijkheid om de makers te ontmoeten.

Ook niet te missen tijdens 24 uur cultuur zijn optredens van Vive La Fête, De Avonduren, The Very Next, Dio, Halfway Station en Ming’s Pretty Heroes meets Berlage Saxophone Quartet, voorstellingen en presentaties van Conny Janssen Danst, Dansateliers, Scapino Ballet, Ro Theater, Theatergroep Max. en Circus Rotjeknor, tentoonstellingen en programma in het Fotomuseum, Nederlands Architectuurinstituut, Maritiem Museum, Chabot Museum en de Kunsthal onder anderen.

Kijk op de website www.24uurcultuur.nl voor het volledige programma.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5405.jpg