Slow Food Festival in Rotterdam

Komende zondag is het eindelijk zover.  – de Van Oldenbarneveltstraat oftwel  ‘The street that makes you smile’ is het treftpunt voor een biologisch food event.

Proeven, drinken, ontdekken

Een gratis toegankelijk food event met eerlijke en streekgebonden producten, zoals boeren kaas, verse oesters, of biologische tapas. Het is volgens de organisatie dé manier om kennis te maken met de beste Rotterdamse specialiteiten. Organisatoren Vanessa de Kock-Erasmus & Esmé de Smit: “Proeft Rotterdam wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd vanuit de Van Oldenbarneveltstraat-ondernemersvereniging, in samenwerking met culinaire ondernemers uit de regio. Tijdens het event laten zij je zien hoe zij op een ambachtelijke manier hun producten maken, en kan je naar hartelust proeven, ruiken, drinken, ontdekken en natuurlijk kopen!”  Over de gehele lengte van de Van Oldenbarneveltstraat zullen terrasjes worden geplaatst waar bezoekers direct van de verschillende gerechten kunnen genieten. Ook worden food-gerelateerde producten verkocht, zoals kookboeken, servies en handige kook-gadgets.

Voorpret start online

Het mag duidelijk zijn: voor een ongedwongen food event moet je deze zomer in Rotterdam zijn. Je kan onder meer verse sapjes, raw food, verrukkelijke taartjes, kleurrijke cupcakes, huisgemaakte jam, lokale bieren, biologische wijnen en champagnes, ambachtelijk brood en uiteraard fantastische espresso’s en lattes verwachten.

Slow Food SlowLlife

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5523.jpg