Het North Sea Film Festival (NSFF) for underwater movies

Het North Sea Film Festival (NSFF) for underwater movies brengt van 9 t/m 11 november de onbekende mariene wereld naar de oppervlakte. De vijfde editie van het enige onderwater filmfestival van Nederland vindt plaats in LantarenVenster in Rotterdam!

Premières en Q&A's

Geniet een weekend lang van documentaires en animaties waarbij het leven onderwater centraal staat. Verschillende films beleven hun première op deze vijfde editie van het NSFF. Zoals Hot Tuna, de nieuwste productie van Rick Rosenthal, ingesproken door sir David Attenborough. En Salmon Forest, van Ralf en Andrea Kiefner, over de migratie van de wilde zalm in Alaska. Veel filmmakers zijn aanwezig en zullen na de vertoning van hun film participeren in een Q&A-sessie.

Programma: 60 films uit 15 landen

Alle zestig geselecteerde films zijn in 16 themablokken ondergebracht. Zo wordt er een blok aan haaien gewijd, aan wrakken, aan bijzondere expedities en aan leven dat bijna te klein is om waar te  nemen. De zestig geselecteerde films komen uit 15 verschillende landen en dingen allemaal mee naar The Wave, de prijs voor de meest complete film, die op zondag namiddag in de foyer wordt uitgereikt. Ook is de prijs van Stichting Anemoon er weer, die gaat naar de film die op de meest indringende of effectieve wijze de noodzaak van de bescherming van het onderwatermilieu in beeld brengt. Daarnaast is er de NSFF publieksprijs, bezoekers worden gevraagd op hun favoriete film te stemmen. Buiten de competitie vertoont het North Sea Film Festival de onlangs uitgebrachte documentaire V.I.S.S.E.N van regisseur Pieter-Rim de Kroon, een prachtig portret van Nederland aan het water, over de volkssport vissen.

Meer dan film: informatiemarkt en marineschip

Eregast van het festival is marineschip de Hydra, afgemeerd in de Rijnhaven, naast LantarenVenster. Dit schip speelt een belangrijke rol  in het veilig houden van de Rotterdamse  haven en kijkt er naar uit om de North Sea Film Festivalbezoekers aan boord te ontvangen. In de foyer is er ook genoeg te zien, doen en bekijken. Verschillende organisaties en bijzondere projecten profileren zich op de informatiemarkt. Bezoekers kunnen ook op de foto in een wrak of spelen met het doe-aquarium. Op zondagmiddag vindt er een interactieve kindervoorstelling plaats, georganiseerd door het samenwerkingsverband Bescherm een Wrak.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4022.jpg