Rotterdam Dance Capital

Van vrijdag 7 t/m zondag 9 december wordt Rotterdam voor de tweede keer omgetoverd tot danshoofdstad van Nederland tijdens Rotterdam Dance Capital.

Een weekend lang staat Rotterdam in het teken van dans. Er zijn diverse voorstellingen, workshops en natuurlijk een groot feest. Of je nu van jazz, modern, hiphop, klassiek, latin of ballroom houdt: alle dansstijlen komen hier aan bod. Tijdens het festival presenteren Rotterdamse dansgezelschappen, productiehuizen, dansscholen en individuele dansers hun moves aan een breed publiek én aan elkaar. Verwacht veel onverwachte combinaties van verschillende dansstijlen.

Dans in de stad

Wanneer je op zaterdag 8 december door de stad loopt kun je overal kleine voorstellingen tegenkomen. Maar liefst 40 Rotterdamse dansgroepen zullen laten zien wat zij te bieden hebben op dansgebied. Dat doen ze op straat, in etalages en winkels.

010Danst Meets

Op zondag 9 december staat Rotterdam Dance Capital in het teken van de gezamenlijke voorstelling: 010Danst Meets. Dit zijn drie verschillende voorstellingen waarbij bekende en minder bekende Rotterdamse gezelschappen zich gezamenlijk aan het publiek zullen tonen. Denk aan dansgezelschappen als Conny Janssen Danst, Dansateliers en Codarts.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
P1050318.jpg