TEC ART, kunst en technologie festival

TEC ART is hèt nieuwe kunst en technologie festival tijdens Art Rotterdam Week. Een andere kunstbeleving rond de Kop van Zuid met een eigentijdse en inspirerende synthese van spraakmakende kunst, technologie, architectuur, en audiovisueel avontuur.

De reuzenrobot van Boris Tellegen in de hal van het nieuwe NS station heet je welkom bij TEC ART. Het Drijvend Paviljoen nabij de Erasmusbrug wordt getransformeerd in futuristische domes met werk van Joris Strijbos, Semiconductor (UK), Paul Prudence (UK), e.a. TEC ART in de 5000 m2 van de Warehouse, Fenixloods 1 is een avontuurlijke tocht door een mix van een cyberpunkkermis, grindcore-karaoke-club, kunstzaal, laboratorium, chill-out, game area, discotheek, ruimteschip, teknoparty.

Je kunt er eten, drinken, dansen, gamen, virtual reality beleven, mensen ontmoeten bij de bar van de Miele Spacestation, innovatieve kunstwerken bespelen, natuurkundige experimenten beleven, gestoorde JODI YouTube-mash-up films kijken, bijzondere boeken/kunstwerken/tijdschriften/kleding bekijken en kopen. Je kunt er pop-up  fashion shows verwachten, paardenrobots zien bewegen, ceramische auto's laten draaien, en mechanische slangen zien filmen, speed-lezingen over drones en privacy ervaren, presentaties van de Nederlandse ruimtevaart industrie bekijken, en meer!!

Het centrale thema luidt Operating Manual for SPACESHIP EARTH, vrij naar de Amerikaanse visionair en architect Buckminster Fuller.

Met werk van o.a. JODI, Alicia Framis, Daan Roosegaarde, Nicolas Provost, Jonathan Meese, Edwin van der Heide, David Cerny, Teun Castelein, Arno Coenen, Broersen en Lukacs, Charles of London, Maartje Dijkstra, Boris Tellegen en vele anderen. Met dagelijks live-acts, muziek, lezingen, eten, drinken en meer.

TEC ART      5-9 feb, Fenixloods 1, Drijvend Paviljoen, Hal Centraal Station

TEC ART cyber party opent Art Rotterdam Week, woensdag 5 febr 20-02 u, Drijvend Paviljoen, Kop van Zuid. tickets 10 euro

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4022.jpg