Grootse opening Circusstad Festival met duizend Rotterdammers

Circusstad Festival is in aantocht. De start belooft dit jaar een spektakel te worden, op 6 mei openen maar liefst duizend Rotterdammers Circusstad Festival met A Brand New Day dat voor iedereen gratis toegankelijk is!

Circusstad Festival (dat dit jaar van 6 tot en met 10 mei  plaatsvindt) bouwt al jaren aan een traditie van bijzondere cross-overprojecten. Voor de vierde editie van het festival pakt de organisatie het écht groots aan met openingsspektakel A Brand New Day. Rotterdamse Dansers, acrobaten, jongleurs, muzikanten, cheerleaders,  skaters, capoeiristas, hiphoppers, basketballers, hoepelaars en breakdancers laten de stad zinderen in een spannende cross-over. Overal in Rotterdam wordt momenteel druk gerepeteerd. De deelnemers mixen daarvoor hun eigen discipline en circus, onder leiding van de choreografen van De Dutch Don’t Dance Division en geïnspireerd door The Wizard of Oz. Met live muziek uit The Wiz van ROOTS21. De stad is het decor: de artiesten begeven zich op straat, op podia en op circuspistes door de hele binnenstad.

De estafette start om 12.00 uur in de binnenstad van Rotterdam  - op het laatste moment maken we de locaties van de estafette bekend via de website en social media - en mondt om 14.00 uur uit in een groot spektakel op het Schouwburgplein, waarna het circusfestival losbarst met adembenemende circusvoorstellingen, het circuslabyrint, workshops en meer.

De deelnemende groepen zijn: 010 Cheerleaders, Berimbau de Ouro, Circus Rotjeknor, Circus MiX, Rotterdam Roller Derby, Rotterdams Hoepel Collectief, Maya Acid Bellydance, Kaouther Belly dance, Paaldans-Academy, ReDUNKulous, Skate Fever en Sterre Producties, SKVR Brassbandschool, Dansmakers, Swing in Rhythm, TangoWorks, Tap met Janne, The Iga Warrior, Vooropleiding Circusarts, Wushu Academie Xia Quan, freesoulsounds, HipHopHuis, The Project Squad, ROOTS21, Make You Move, Challenge 010, Aldeia Capoeira, CircusSchool Hannes en co, Circus Ravioli, CircusKabel, Pamoja, De Paraplu, SKVR en vele anderen.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5812.jpg