Picknicken op een kunstmatig eiland in de Rotte

Bijzonder bewonersproject in het Oude Noorden - In het Rotterdamse Oude Noorden vindt op 3, 4 en 5 juli een bijzonder bewonersinitiatief plaats: Rotte Picnic Island. Er wordt ter hoogte van het Noordplein een groot eiland in de Rotte gelegd met als eyecatcher een enorme palmboom. Bezoekers kunnen ontspannen picknicken op het eiland, met bootjes worden ze af en aan gevaren. Op het eiland zelf staat een bar en is er programmering, het eten voor de picknick kunnen bezoekers zelf meenemen. Zeker op zaterdag is dat geen probleem, op het Noordplein vindt dan de Oogstmarkt plaats.

Bijzonder project in een bijzondere wijk

In de eerste plannen was het eiland kleiner, de gebiedscommissie vroeg echter of het eiland niet groter kon. Wethouder Joost Eerdmans zorgde er vervolgens persoonlijk voor dat het eiland inderdaad groter én groener werd, passend bij zijn plannen voor een groenere Rottekade. Op vrijdagmiddag 3 juli om 17.00 wordt het eiland officieel geopend, daarna is er een barbecue. De programmering is voor alle leeftijden. Lokale singer-songwriters en DJ Beauty Kees zorgen voor muziek, kinderen kunnen deelnemen aan de viswedstrijd of samen met de ouders een tochtje maken in een elektrische boot. Mensen met een eigen bootje zijn uiteraard ook welkom om aan te meren. De locatie van deze nieuwe hotspot Rotte Picnic Island is niet voor niets in het Oude Noorden. Het is een spannende multiculturele wijk, met talloze vintage winkels, designwinkels, trendy restaurants en multiculturele ondernemers.

 

Over de organisatie

Rotte PICNIC ISLAND is een project opgezet door Studio ID Eddy en Rotterdamse Salon d'Affaires. Studio ID Eddy richt zich op de openbare ruimte met bottom-up interventies om de openbare ruimte te veranderen. Deze projecten roepen onvermijdelijk een discussie op over wat de functie van de openbare ruimte is, hoe we het nu gebruiken en hoe we het willen gebruiken in de toekomst. Voorbeelden: The Flying Grass Carpet (Nederlandse Design Award Winner 2009) en de Urban Living Room. Meer op www.ideddy.com

De ruimte van Rotterdamse Salon d'Affaires, een 18e-eeuws koopmanshuis in Rotterdam wordt gebruikt voor debatten, films, kleine concerten en uitwisseling van ideeën over alle aspecten van het leven. Salonnière Anja Berkelaar is toegewijd aan Rotterdam Noord. Meer informatie: www.rotterdamsesalon.nl

Locatie: in de Rotte bij het Noordplein, Oude Noorden.

Datum en tijd: vrijdag 3 juli van 16.00 - 22.00 uur, zaterdag 4 juli van 13.00 – 22.00 uur en zondag 5 juli van 13.00 – 17.00 uur.

Programma: vrij picknicken, boottochten, livemuziek, viswedstrijd, DJ Beauty Kees

Website: www.picnicisland.nl

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4935.jpg