Nieuw event Walk’in Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb lanceert eigen stadsroute tijdens eerste editie Zaterdag 20 juni om 13.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe event Walk’in Rotterdam. Het event stimuleert bewoners en bezoekers op een leuke en verrassende manier om meer meters af leggen door de stad. Want alleen dan zie je al die parels die de stad rijk is. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft op eigen initiatief een wandelroute samengesteld die hij deze zaterdag lanceert. Nog niet eerder liet een burgemeester op deze manier zien wat zijn stad allemaal te bieden heeft. De route is onderdeel van de app Rotterdam Routes en is vanaf 20 juni gratis te downloaden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ”Graag laat ik Rotterdammers en bezoekers mijn favoriete plekken van de stad zien. Als ik gasten krijg laat ik ze op deze manier kennis maken met Rotterdam. Vanaf de lancering kan iedereen deze route verkennen en de verborgen plekken van onze stad ontdekken.”

Walk’in Rotterdam

De route van de burgemeester begint en eindigt voor Rotterdam Centraal Station. Hier vindt ook de feestelijke opening van het event plaats. De burgemeester zal hier rond 13.00 uur zelf zijn route lanceren. Na de officiële opening kunnen mensen met de app Rotterdam Routes of met een ouderwetse plattegrond op pad. Op een tiental plekken in de stad worden opvallende markeringen geplaatst die je niet alleen de weg wijzen, maar waar je ook nog eens ‘walk’in miles’ kan verzamelen. Deze miles kan je tijdens het event inleveren bij deelnemende ondernemers en organisaties die de bezoekers hiervoor op eigen wijze belonen.

Samenwerking partners in de stad

Naast de samenwerking met tal van Rotterdamse organisaties en ondernemers is Walk’in Rotterdam op 20 juni de verbindende schakel tussen allerlei andere events in de stad. Zo kunnen de wandelaars die dag bij een aantal Rotterdamse iconen naar binnen in het kader van De dag van de Architectuur. Maar de route voert je ook langs bijzondere plekken als de Luchtsingel, Station Hofplein en het GroteKerkplein waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Hiermee zet Walk’in Rotterdam de spotlight op al het moois dat Rotterdam te bieden heeft.

App Rotterdam Routes

Bezoekers van RotterdamWandelaars leren met de app Rotterdam Routes de stad op een heel andere manier kennen. Rotterdammers vertellen over hun stad en tonen bijzondere plekken en verborgen parels. De routes zijn in het Nederlands en Engels en zijn gratis te downloaden in de Appstore en in Google Play.

De app Rotterdam Routes is gemaakt in opdracht van gemeente Rotterdam en in samenwerking met Rotterdam Partners.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
P1020004.jpg