Programma 24 uur cultuur bekend

Op 12 en 13 september opent Rotterdam het culturele seizoen met programmering vol lokale parels en internationale namen.

Het programma van 24 uur cultuur, de feestelijke opening van het Rotterdamse culturele seizoen, is bekend. Van zaterdag 12 september 17.00 uur tot zondag 13 september 17.00 uur staat op veel plekken in de stad alles in het teken van cultuur. Wat dit jaar opvalt, is de hoeveelheid nieuwe locaties. En met ‘hotspot’ Central District/Noord wordt er zelfs een compleet nieuw stuk Rotterdam toegevoegd aan 24 uur cultuur. Hotspotpodium Zomerhofstraat is daarbij dé plek waar veel van de originele programmaonderdelen in dit sterk opkomend stuk van Rotterdam te zien zijn. Het volledige programma staat op www.24uurcultuur.nl.

Breed en onverwachts aanbod

Als we af mogen gaan op het programma van 24 uur cultuur, kunnen we het komende culturele seizoen in Rotterdam heel wat moois verwachten. De invulling van het tweede weekend van september is zeer divers en over de hele stad verspreid.

Hotspot Schouwburgplein biedt kunst, muziek en veel dans tijdens Rotterdam Danst waarbij onder andere Conny Janssen Danst, Scapino Ballet en HipHopHuis de Schouwburg overnemen met dans op allerlei plekken. Het Schouwburgbosch op het plein, gemaakt van sloophout, is meteen de plek waar 24 uur cultuur officieel start. Zelf meedoen kan in deze hotspot onder andere in het oude Luxor Theater tijdens de grote Cameretten Cabaret Quizz.

Hotspot Kop van Zuid/Katendrecht heeft een aantal veelbelovende sneak previews, onder andere met The Power of Poison, een tentoonstelling in Las Palmas, de film 45 Years in LantarenVenster. Tijdens Luxor for Kids in het nieuwe Luxor Theater is er alle ruimte voor de kleintjes, net zoals tijdens Joris Lutz en Martin Bakker het meezingconcert voor de hele familie in Kantine Walhalla.

Bij Hotspot Coolhaveneiland wordt gevaren tijdens Toen zij uit Rotterdam vertrokken, een voorstelling van Maas theater en dans rond verhalen over bewoners uit Delfshaven. Ook kan er in deze hotspot gedanst, gegeten en genoten worden in Kaapverdische sferen tijdens het feest in Grounds.

Hotspot Witte de Withkwartier programmeert als onderdeel van 24 uur cultuur het festival Kunst in het Witte de Withkwartier, met onder andere World Beyond Art, een bonte kunstkermis vol caravans, pipowagens en andere bouwsels in het Museumpark vol kunstenaars.

Volledig nieuw dit jaar is Hotspot Central District/Noord. Die begint al op Rotterdam Centraal. De Kunsthal presenteert hier Art is for Everyone, een gezamenlijk kunstwerk in de geest van Keith Haring. Het mooiste: iedereen kan zelf meewerken om het ontwerp van 5 bij 25 meter met kwasten en acrylverf te voltooien. DAAR KOM JE JE BED NIET VOOR UIT! van Studio de Bakkerij is hier één van de onverwachtse programmaonderdelen. Het idee: je slaapt in een galerie, souterrain of kunstinstelling en wordt te pas en te onpas gewekt door een bekende Rotterdammer.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5620.jpg