Méér dan 24 uur cultuur op het Schouwburgplein

De maand september staat in het teken van de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dat vieren we bijvoorbeeld met 24 Uur Cultuur, dat 12 en 13 september lang Rotterdam op zijn kop zet. Maar op het Schouwburgplein vonden we 24 uur niet lang genoeg: hier kun je de hele maand september genieten van theater, kunst, dans en nog veel meer!

Keuze uit Cultuur

Dwaal tijdens 24 Uur Cultuur rond in het Schouwburgbosch waar allerlei vreemde dieren wonen en kunstwerkjes in de bomen hangen. Je vindt hier muziek, theater en dans: eigenlijk alles wat je cultuur kunt noemen, voor kinderen én volwassenen. Op 12 september om 17:00 uur wordt het spektakel op het Schouwburgplein geopend met 30 muziektheaterstudenten, 30 dansers en 4 percussionisten op reusachtige Japanse Tao drums, onder leiding van regisseur Arlon Luijten.

Heb je na 24 uur nog niet genoeg gehad, dan kun je tijdens Festival de Keuze nog meer kunstenaars, theatermakers en dansers tegenkomen. Ervaar vreemde ontmoetingen met stadsgenoten bij ArC van kunstenaar Frans van der Horst, of breng een flesje water met een verhaal mee naar het Museum of Water van Amy Sharrocks. Festival de Keuze vind je van 23 t/m 27 september in de Rotterdamse Schouwburg en op het plein.

Cultuur voor Kinderen

Ook voor je kroost is er genoeg te doen deze maand. Op 2 september speelt Rotterdams nieuwste circusgezelschap Penguin Productions een spannende voorstelling vol acrobatische toeren. Op woensdag 9 september ontdek je in de muzikale voorstelling Wasprogramma hoe de sok van Sander in de wasmachine is verdwenen, en bij Reusachtig Cool wordt een oud Iers reuzenverhaal verteld met prachtige poppen. Theatergroep Knars speelt op 23 september voorstelling over Melodie en Ritme, twee heel verschillende figuren die toch dikke vrienden worden. En om de maand af te sluiten hoor je bij Dierenverhalen alles over kleine dieren met grote vragen: kun je een avond bewaren? En hoe geef je een feestje?

Yoga

Het is inmiddels geen raar gezicht meer: een Schouwburgplein vol mensen op matjes die de zonnegroet brengen. Elke zondagochtend kun je op het Schouwburgplein meedoen met een yogaworkshop, steeds met een net iets andere discipline. Deze maand kun je aansluiten bij Saatyananda Yoga, Hatha Yoga, of Gitananda Yoga. En ook kinderen kunnen zo relaxed als een kat worden met kinderyoga van De Lachende Boeddha.

Strak in de pas of los gaan?

Zin in een kleurrijk feestje? Op zaterdag 26 september wordt het Schouwburgplein omgetoverd tot Pride Plein; de plek waar iedereen welkom is om seksuele en culturele diversiteit te vieren. Met een creative area én een kussengevecht!

Iets heel anders is de FINEX: na een zware tactische opmars krijgen aspirant-mariniers op 19 september hun felbegeerde mariniersbaret uitgereikt op het Schouwburgplein en kunnen ze zich officieel marinier noemen. Kortom: september heeft voor elk wat wils!

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0651.jpg