Derde editie van culinair festival Rauwkost

Zie, ruik, hoor en proef de Rotterdamse chefs van nu - Derde editie van culinair festival Rauwkost: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015

 

Foodies kijken er al een tijdje reikhalzend naar uit: de derde editie van culinair festival Rauwkost komt er weer aan en wel op 3 en 4 oktober. De ingrediënten zijn even simpel als geniaal: neem de meest aansprekende Rotterdamse chefs van dit moment, laat hen hun signature dishes bereiden en serveer ze op een unieke en rauwe locatie aan een foodloving crowd. Voeg nog wat muziek, workshops en colleges toe en het meest culinaire festival van Rotterdam en omstreken is een feit.

Close encounters met Rotterdamse chefs

Bij Rauwkost proef je de signature dishes van de Rotterdamse culinaire top. De chefs bereiden deze kleine gerechten zelf, in geïmproviseerde open keukens, te midden van het publiek. Kies je favoriete gerechten en combineer ze met bijpassende wijnen of bieren. Want ook vakkundige sommeliers en brouwers staan klaar met hun beste producten. De gerechtjes kosten tussen de €3,- en €7,50-.

More food for thought

Naast culinair genieten biedt Rauwkost ook een aantal inspirerende lezingen, proeverijen en kookdemo’s met nieuwe bijzondere producten. Rauwkost biedt tenslotte akoestische optredens, acrobatische hoogstandjes en muziek uit alle windstreken. En op zaterdagavond een feest om alle ingenomen calorieën er weer vanaf te dansen.

Wanneer? Zaterdag 3 oktober van 15.00 tot 23.00 uur (vanaf 23.00 feest)

Zondag 4 oktober van 14.00 tot 22.00 uur

Waar? Rotterdam. Groothandelsgebouw Stationsplein 45

Toegang? € 8,00 voor volwassen, kinderen (tot 6 jaar) gratis.
Juniortickets (t/m 16 jaar) € 5,00

Gerechtjes tussen de €3 en €7,50

Meer informatie https://www.facebook.com/rauwkostrotterdam

Over Mess

Van Rotterdam een (culinaire) wereldstad maken. Vanuit die ambitie ontwikkelen de mensen van Mess culinaire kosmopolitische concepten. Met een feilloos gevoel voor trends weten zij de stad te verrassen met initiatieven die ‘spot on’ zijn. Zo gaven zij Rotterdam al haar eerste Biergarten (2012) en Ontbijtbar (2014), maar ook de veelbesproken Suïcide Club boven op het Groot Handelsgebouw. De drijvende krachten achter Mess zijn Tijmen Meijer, Roeland Flierman, Nikki van Dijk en chefkok Marnix Benschop.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_3292.jpg