De Nacht van de Kaap

De Nacht van de Kaap zet weer koers naar Katendrecht op zaterdag 5 september! Tijdens de Wereldhavendagen zorgt het festival voor vertier tot in de vroege uurtjes. Zo wordt het rosse verleden van de buurt bezongen met een Ode aan de Meisjes van Plezier door fantastische artiesten zoals Joke Bruijs, Lee Towers, Loes Luca en Pierre van Duijl. Ook is er muziek uit alle windstreken met hi-tech blues van Little Axe (USA) tot wereldberoemde Britse straatmuzikanten Heymoonshaker (UK) en van eigen bodem Hawaiiaanse sferen met John Buijsman tot rauw bij The Mysterons,  Sven Hammond en My Baby. Dit jaar wordt er voor het eerst op vrijdagavond een extra concertavond georganiseerd. “Voorspel” voor de Nacht met Jazz legende Hans Dulfer en de rauwe mannen van DeWolff en DJ Roccalberti.

PIKANTE LEVENSLIEDEREN

Op het Deliplein wordt er een Ode gebracht aan de Meisjes van Plezier van Katendrecht. Met een knipoog wordt het rosse verleden van de Kaap bezongen door onder andere Joke Bruijs, welbekend van Toen was geluk heel gewoon, Rotterdams bekendste zanger Lee Towers, theatrale duizendpoot Loes Luca en Rotterdamse Chanteur Pierre van Duyl. Ook Theater Walhalla’s Harry-Jan bus, bekend van Ha! Die Pa Joris Lutz, Rina Wapperom, Theo Braams, tot Mrs. Hips Simone Roerade zullen het podium op het Deliplein onveilig maken. De show staat onder begeleiding van een showorkest met Ronald Kool, Hans Eijkenaar, Michel van Agt, Zusjes van Wanrooij en presentatie van Marja van Katendrecht (Art-Jan de Vries). Dit belooft weer een ongekend heerlijk meezingfestijn te worden! Het Deliplein wordt na de Ode overgenomen door soul sensatie Sven Hammond.

INTERNATIONALE BLUES EN NEDERLANDSE ROCK’NROLL

De Nacht van de Kaap staat bekend om haar gezellige sfeer en de brede keur aan muziek: van Nederlandstalig meezingfestijn, jazz tot rock-’n-roll. Er kan wederom tot in de vroege uurtjes gedanst worden! Voer mee ‘back to the blues’ met levende legende Little Axe. De voetjes gaan zeker van de vloer bij straatmuzikanten Heymoonshaker die eerder festivals als Glastonbury en Sziget plat speelde. Van eigen bodem, maar met internationaal succes, de dansbare blues van My Baby en de sprookjesachtige sound van The Mysterons gaan het Grootste Danspaleis van Nederland (Fenixloods 1) op zijn kop zetten! De internationale band Los Paja Brava uit het hart van Rotterdam brengt de gekste en wildste cumbia van het noordelijk halfrond naar de Kaap. Zo ook uit ons mooie havenstad De Bommelband een “Nederlandstalige Rhythm & Country Blues Rock Band” en Nederlandstaligesurf-rock van Held. Het gaat er een stuk harder aan toe bij het bluesgaragerockduo, The Pignose Willy’s. De negenkoppige afrobeatband Zitakula speelt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes en melodieën en westerse jazz en funk, met een scheutje Amazone. John Buijsman geeft een voorproefje van een bijzondere voorstelling Hula Blues in de kleine loods naast Kantine Walhalla. Verder staan in Theater en Kantine Walhalla het gezelligste trio de Wannebiezz en een Nachtclubshow onder leiding van Ari Deelder en Winfried Baijens

VOORSPEL OP VRIJDAG 4 SEPTEMBER MET HANS DULFER EN DEWOLFF

Met trots presenteert de organisatie van de Nacht van de Kaap een extra concert avond! Een opwarmer voor De Nacht, het zogenaamde "Voorspel" op vrijdag 4 september met Jazz legende Hans Dulfer, het psychedelisch rauwe DeWolff en DJ Roccalberti in Fenixloods 1! Op het Rijnhavenplein is vanaf 17:00 uur ook een gratis programma met diverse acts geprogrammeerd door Grounds in samenwerking met Fullmoon Babylon.

TICKETS VOORSPEL & NACHT VAN DE KAAP

Kaarten in voor Voorspel in de voorverkoop kosten €10,- (ex. fee) en aan de deur €12,50. Tickets voor de Nacht van de Kaap kosten €17,50 of €15,- voor studenten en 65+ers. Ook zijn er combi tickets te koop in de voorverkoop voor €25,- (ex fee) voor Voorspel en de Nacht van de Kaap samen.

OVER DE NACHT VAN DE KAAP

De Nacht van de Kaap is een theatraal live-muziekfestival op de zaterdag van de Wereldhavendagen. De Nacht laat het roemruchte verleden van Katendrecht (In de volksmond De Kaap) als rosse buurt en zeemanskwartier herleven. Dit jaar beleeft het festival alweer haar zevende editie met o.a. een Ode aan het Meisjes van Plezier, een kroegentocht met internationale toppers en pikante details.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0541.jpg