OV staking, Rotterdammers gaan wel weer lopen

Op donderdag 9 juni voeren de vakbonden acties tegen de voorgenomen openbare aanbesteding en de kabinetsbezuinigingen van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer.

Daarom rijden er op die dag geen trams, bussen en metro’s van de RET. De RET Servicepunten en RET Servicewinkel zijn gesloten. Ook de Bob-bus rijdt niet in de nacht van donderdag op vrijdag. De Fast Ferry (Hoek van Holland – Maasvlakte v.v.) vaart volgens de normale dienstregeling.

Update:
Gedupeerde reizigers kunnen claimen via website

Gedupeerden van de OV-staking kunnen via de website stopdestaking.nl een claim indienen bij de vervoersorganisatie RET.Op de site kunnen gedupeerde reizigers met een abonnement een brief downloaden waarmee ze compensatie kunnen vragen voor het missen van een reisdag.

Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV en website stopdestaking.nl melden niet te spreken te zijn over de nieuwe stakingsacties. Volgens de makers van de site moeten vervoerders meer doen om de stakingen te voorkomen, bijvoorbeeld door naar de rechter gaan.Als de stakingen dan toch door gaan, dan moeten de vervoerders deze naar redelijkheid compenseren, zo stelt de website.

RET-directeur Peters zegt begrip te hebben als reizigers de verloren reisdag willen claimen, maar zegt dat de vervoersorganisatie dit niet zal doen. "Omdat de staking maar één dag duurt hoeven wij niet te compenseren. Dit is duidelijk afgesproken met de Stadsregio, onze opdrachtgever. Duurt de staking langer dan één dag, dan kunnen reizigers wel een claim indienen".

Bron: rtvrijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_0227.jpg