OV staking, Rotterdammers gaan wel weer lopen

Op donderdag 9 juni voeren de vakbonden acties tegen de voorgenomen openbare aanbesteding en de kabinetsbezuinigingen van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer.

Daarom rijden er op die dag geen trams, bussen en metro’s van de RET. De RET Servicepunten en RET Servicewinkel zijn gesloten. Ook de Bob-bus rijdt niet in de nacht van donderdag op vrijdag. De Fast Ferry (Hoek van Holland – Maasvlakte v.v.) vaart volgens de normale dienstregeling.

Update:
Gedupeerde reizigers kunnen claimen via website

Gedupeerden van de OV-staking kunnen via de website stopdestaking.nl een claim indienen bij de vervoersorganisatie RET.Op de site kunnen gedupeerde reizigers met een abonnement een brief downloaden waarmee ze compensatie kunnen vragen voor het missen van een reisdag.

Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV en website stopdestaking.nl melden niet te spreken te zijn over de nieuwe stakingsacties. Volgens de makers van de site moeten vervoerders meer doen om de stakingen te voorkomen, bijvoorbeeld door naar de rechter gaan.Als de stakingen dan toch door gaan, dan moeten de vervoerders deze naar redelijkheid compenseren, zo stelt de website.

RET-directeur Peters zegt begrip te hebben als reizigers de verloren reisdag willen claimen, maar zegt dat de vervoersorganisatie dit niet zal doen. "Omdat de staking maar één dag duurt hoeven wij niet te compenseren. Dit is duidelijk afgesproken met de Stadsregio, onze opdrachtgever. Duurt de staking langer dan één dag, dan kunnen reizigers wel een claim indienen".

Bron: rtvrijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_2749.jpg