OV staking, Rotterdammers gaan wel weer lopen

Op donderdag 9 juni voeren de vakbonden acties tegen de voorgenomen openbare aanbesteding en de kabinetsbezuinigingen van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer.

Daarom rijden er op die dag geen trams, bussen en metro’s van de RET. De RET Servicepunten en RET Servicewinkel zijn gesloten. Ook de Bob-bus rijdt niet in de nacht van donderdag op vrijdag. De Fast Ferry (Hoek van Holland – Maasvlakte v.v.) vaart volgens de normale dienstregeling.

Update:
Gedupeerde reizigers kunnen claimen via website

Gedupeerden van de OV-staking kunnen via de website stopdestaking.nl een claim indienen bij de vervoersorganisatie RET.Op de site kunnen gedupeerde reizigers met een abonnement een brief downloaden waarmee ze compensatie kunnen vragen voor het missen van een reisdag.

Reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV en website stopdestaking.nl melden niet te spreken te zijn over de nieuwe stakingsacties. Volgens de makers van de site moeten vervoerders meer doen om de stakingen te voorkomen, bijvoorbeeld door naar de rechter gaan.Als de stakingen dan toch door gaan, dan moeten de vervoerders deze naar redelijkheid compenseren, zo stelt de website.

RET-directeur Peters zegt begrip te hebben als reizigers de verloren reisdag willen claimen, maar zegt dat de vervoersorganisatie dit niet zal doen. "Omdat de staking maar één dag duurt hoeven wij niet te compenseren. Dit is duidelijk afgesproken met de Stadsregio, onze opdrachtgever. Duurt de staking langer dan één dag, dan kunnen reizigers wel een claim indienen".

Bron: rtvrijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_0690.jpg