Op zoek naar de groene ziel

24 september 2011 op ontdekkingstocht naar de groene ziel van de stad. De Groene Loper 010 is er voor iedereen met een groen hart voor de stad.

Wist je dat Rotterdam…

…de meeste bomen heeft van alle grote steden in Nederland? Per inwoner is er één boom en dat worden er steeds meer.
…zilver won in de competitie voor de groenste stad omdat het onverwacht veel groen heeft.
…door veel mensen niet als groene stad wordt beleefd?

Wil jij de onverwachte plekjes van de stad ontdekken?

Doe dan mee met de Groene Loper op 24 september!

Zaterdag 24 september 2011 rolt Rotterdam de Groene Loper uit. Van Zevenkamp tot de Tuin aan de Maas kun je ruim zestig groene hotspots ontdekken. Parken en natuurgebieden, proeftuinen en groene daken, stadslandbouw en weelderige binnentuinen. De Groene Loper 010 is er voor iedereen met een groen hart voor de stad.

Waarom de Groene Loper 010? Omdat we nog meer groen in Rotterdam willen!

Een Rotterdamse Stichting

Groen Verder, ook in Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0872.jpg