Board aan de slag met 93 concrete Stadsinitiatieven

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Stadsinitiatief Rotterdam op dinsdag 10 januari werden 93 concrete plannen gepresenteerd. Alle plannenmakers, ambassadeurs en boardleden waren aanwezig bij deze druk bezochte avond. Wethouder Korrie Louwes is verheugd: ‘Dit enorme aantal plannen overtreft onze verwachtingen! Ik ben zeer enthousiast over de kwaliteit van deze initiatieven en de energie van de initiatiefnemers. Dit is waarvoor het Stadsinitiatief is bedoeld; de creativiteit van Rotterdammers benutten om Rotterdam nog aantrekkelijke, leuker en mooier te maken.’

Tot eind 2011 konden de initiatiefnemers hun plannen indienen voor de eerste ronde van het Stadsinitiatief. De leden van de board buigen zich de komende periode over het aanbod. Zij beoordelen de plannen op onder meer kwaliteit, haalbaarheid, kosten/baten en uiteraard de meerwaarde voor de stad.

Op 14 februari wordt bekend gemaakt wat de vijf beste Stadsinitiatieven van 2011 – 2012 zijn. Vervolgens krijgt Rotterdam de gelegenheid om nader kennis te maken met deze vijf top- initiatieven. Van donderdag 1 tot en met maandag 12 maart kunnen Rotterdammers vanaf 12 jaar stemmen op hun favoriete Stadsinitiatief. Op 12 maart wordt tijdens een groot eindfeest duidelijk welk Stadsinitiatief de Rotterdammers hebben gekozen.

 

Het Stadsinitiatief

Iedereen met een initiatief waar alle Rotterdammers enthousiast van worden, kunnen uitgroeien tot Stadsinitiatief. Wanneer de Rotterdammers, via een verkiezing, een Stadsinitiatief omarmen, zal de gemeente met geld (4 mln in 2012) en kennis de initiatiefnemers ondersteunen het uit te voeren. Tot en met 2015 is er geld ter beschikking voor dergelijke grootschalige initiatieven.

One8i

Naast de feestelijke bijeenkomst van het Stadsinitiatief opende One8i (spreek uit: one-eighty) officieel haar deuren. Dat was niet zonder reden, One8i biedt ruimte voor de stadsinitiatieven om verder tot ontwikkeling te komen. Het team van One8i gaat aan de slag met verschillende projecten waaronder ook helpen met de realisatie van de stadsinitiatieven.

One8i is een nieuwe, flexibele werkplek in het voormalige SKVR-pand aan Calandstraat 7 waar ondernemers en ondernemende ambtenaren, scholieren en studenten samenwerken. One8i gaat 180 dagen lang aan de slag met inspirerende en innoverende projecten, initiatieven en events. Er worden superbrainstorms georganiseerd en workshops gegeven. Met als doel het verder brengen van bestaande plannen en initiatieven in de stad.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_2796.jpg