‘Keep the Change, Change the World!’

Op zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Stichting Pani, Friends Indeed, Stichting Palm, Stichting SamenScholen, African Foundation of Wonder en Stichting Ray of Light.

Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij zoveel mogelijk horecagelegenheden in de deelnemende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst hiervan worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp. Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit de deelnemende steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Wilde Ganzen, partner én het goede doel, helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Zij zullen het eindbedrag aan opgehaalde fooi verdubbelen. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Dit jaar zal de Nacht plaatsvinden in Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen.

 

De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten.

-       Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur.

-       Stichting Samenscholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen.

-       Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.

-       De The Ray of Light Foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen voor op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden.

-       African Foundation Of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

-       Stichting Pani schaft weef- en spinmachines aan voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen.

 

In de deelnemende steden worden voor het uitgaande publiek diverse evenementen georganiseerd en staan vele horecagelegenheden in het teken van Nacht van de Fooi.

 

Wees erbij, geef fooi en draag bij aan verandering. Keep the Change, Change the world!

 

Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
Opening TEC ART Rotterdam.

COUNTDOWN TO KICK-OFF!! - woensdag 7 febr 17:00
TEC ART biedt 5 lange dagen tentoonstellingen, symposium, parties, talks, muziek, film en specials, in WORM, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, en omgeving.

 
Van overvloedige verspilling naar overvloedig massaal maal

Precies zes weken na de Pop-Up Zuurkoolfabriek eten Rotterdammers de gezamenlijk geredde en gemaakte Kraut op. Deze wordt op 3 februari 2018 in de Pop-Up Gaarkeuken verwerkt tot 275 dumpster dishes. Iedereen is uitgenodigd mee te koken én eten.

Op 16 december 2017 verwerkten 275 Krautfunders 405 afgedankte biologische kolen tot 2400 kilo zuurkool. Deze Rotterdamse Kraut is nu precies goed op smaak en wordt tijdens KrautFest Rotterdam opgegeten.

 
P1020996.jpg