Verzet Hillegersberg tegen opening verslavingskliniek

Terbregge

Ruim 80 bewoners zijn maandagavond op een informatiebijeenkomst geweest over de toekomstige verslavingskliniek aan de Terbregseweg in Hillegersberg. Bewoners en deelgemeente zijn op z'n zacht gezegd 'not amused' over de komst hiervan.

Toch kan de deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek de zorginstelling niet tegen houden, omdat de vergunningen jaren geleden zijn uitgegeven. De informatiebijeenkomst ging er stevig aan toe. "Als één van die verslaafden ooit aan mijn jong komt, dan zorg ik persoonlijk dat u tussen 6 planken komt, onder de zoden", aldus een boze moeder.

Bewoners zijn erg bang dat de komst van de verslavingskliniek veel overlast met zich meebrengt. "Nu kun je gewoon je achterdeur open laten, Terbregge is nog gewoon zo'n buurt waar dat kan, straks niet meer", aldus een terleurgestelde buurman.

De deelgemeente is niet blij met de komst van de kliniek , maar de vergunningen die nog nodig zijn worden verstrekt. ,,Als deelgemeente kun je gewoonweg niet tegenwerken, maar we gaan zeker ook niet meewerken", aldus Jan-Kees Van Duin, deelraadvoorzitter van Hillgersberg - Schiebroek.

Vergunningen

Bijna alle vergunningen zijn rond bij de kliniek, maar dat geeft veel bewoners juist hoop dat ze de komst ervan nog tegen kunnen houden. "We gaan elke maze in de wet op zoeken om de opening ervan tegen te houden", aldus een bewoner.

De kliniek gaat 4 maart open en houdt op 2 maart nog open huis voor de buurtbewoners en hoopt hiermee alle zorgen rondom overlast volledig dan weg te nemen.

Bron: rijnmond.nl/nieuws/14-02-2012/verzet-hillegersberg-tegen-opening-verslavingskliniek

 

 

Gerelateerde artikelen

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_0189.jpg