Verzet Hillegersberg tegen opening verslavingskliniek

Terbregge

Ruim 80 bewoners zijn maandagavond op een informatiebijeenkomst geweest over de toekomstige verslavingskliniek aan de Terbregseweg in Hillegersberg. Bewoners en deelgemeente zijn op z'n zacht gezegd 'not amused' over de komst hiervan.

Toch kan de deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek de zorginstelling niet tegen houden, omdat de vergunningen jaren geleden zijn uitgegeven. De informatiebijeenkomst ging er stevig aan toe. "Als één van die verslaafden ooit aan mijn jong komt, dan zorg ik persoonlijk dat u tussen 6 planken komt, onder de zoden", aldus een boze moeder.

Bewoners zijn erg bang dat de komst van de verslavingskliniek veel overlast met zich meebrengt. "Nu kun je gewoon je achterdeur open laten, Terbregge is nog gewoon zo'n buurt waar dat kan, straks niet meer", aldus een terleurgestelde buurman.

De deelgemeente is niet blij met de komst van de kliniek , maar de vergunningen die nog nodig zijn worden verstrekt. ,,Als deelgemeente kun je gewoonweg niet tegenwerken, maar we gaan zeker ook niet meewerken", aldus Jan-Kees Van Duin, deelraadvoorzitter van Hillgersberg - Schiebroek.

Vergunningen

Bijna alle vergunningen zijn rond bij de kliniek, maar dat geeft veel bewoners juist hoop dat ze de komst ervan nog tegen kunnen houden. "We gaan elke maze in de wet op zoeken om de opening ervan tegen te houden", aldus een bewoner.

De kliniek gaat 4 maart open en houdt op 2 maart nog open huis voor de buurtbewoners en hoopt hiermee alle zorgen rondom overlast volledig dan weg te nemen.

Bron: rijnmond.nl/nieuws/14-02-2012/verzet-hillegersberg-tegen-opening-verslavingskliniek

 

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_5741.jpg