De Hoekse Museumdag

Hoek van Holland

Op zaterdag 3 november a.s. organiseren de 5 Hoekse musea voor het eerst gezamenlijk de Hoekse Museumdag. Deelnemende musea zijn; het Atlantikwall museum, het Fort aan den Hoek van Holland, Reddingsmuseum Jan Lels, het kustverlichtingsmuseum en museum Rockart. Alle musea zijn deze dag open van 11:00 tot 18:00 uur. Een toegangsbewijs voor de dag is verkrijgbaar bij het VVV en tijdens de dag zelf ook bij de 5 deelnemende musea.

Het passe-partout kost 7,50 voor volwassenen. Kinderen onder de 12 jaar en onder begeleiding krijgen gratis toegang. Het passe-partout is inclusief gratis vervoer tussen de musea en korting bij diverse horeca- locaties langs de museumroute.

Ieder museum heeft naast zijn vaste collectie een extra activiteit georganiseerd om voor de bezoekers zo interessant mogelijk te maken. Als om 18:00uur 4 musea sluiten start in het Fort een liveoptreden van de Hoeksche Heeren. Het Fort is voor deze dag tot 23:00 uur geopend. Kijk ook www.gethoekt.nl!

 

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
P1000391.jpg