De Hoekse Museumdag

Hoek van Holland

Op zaterdag 3 november a.s. organiseren de 5 Hoekse musea voor het eerst gezamenlijk de Hoekse Museumdag. Deelnemende musea zijn; het Atlantikwall museum, het Fort aan den Hoek van Holland, Reddingsmuseum Jan Lels, het kustverlichtingsmuseum en museum Rockart. Alle musea zijn deze dag open van 11:00 tot 18:00 uur. Een toegangsbewijs voor de dag is verkrijgbaar bij het VVV en tijdens de dag zelf ook bij de 5 deelnemende musea.

Het passe-partout kost 7,50 voor volwassenen. Kinderen onder de 12 jaar en onder begeleiding krijgen gratis toegang. Het passe-partout is inclusief gratis vervoer tussen de musea en korting bij diverse horeca- locaties langs de museumroute.

Ieder museum heeft naast zijn vaste collectie een extra activiteit georganiseerd om voor de bezoekers zo interessant mogelijk te maken. Als om 18:00uur 4 musea sluiten start in het Fort een liveoptreden van de Hoeksche Heeren. Het Fort is voor deze dag tot 23:00 uur geopend. Kijk ook www.gethoekt.nl!

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_4030.jpg