Serieuze nieuwjaarsduik in Nesselande

Nesselande

Het nieuwe jaar beginnen met een 'serieuze duik'? Het kan ook dit jaar weer in Nesselande! Voor de 6e keer organiseert Watersportvereniging Buurman op Nieuwjaarsdag de Nieuwjaarsduik. Net als voorgaande jaren kan iedere stoere man, vrouw of kind het nieuwe jaar fris beginnen door een duik in de Zevenhuizerplas te nemen. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur bij Verhage en de duik vindt plaats om 14.00 uur op het strand bij de Siciliëboulevard tegenover het Maltaplein.

Duikgarantie

Vorig jaar was het zacht weer, een buitentemperatuur van 11 graden, maar dit jaar …? Zelfs met temperaturen onder nul, sneeuw, of bevroren sloten, gaat de duik in Nesselande echter gewoon door. De Zevenhuizerplas vriest door zijn enorme diepte nagenoeg niet dicht … Er is dus een duikgarantie!

Wel gelijk een nadeeltje: het water is immers rond de 4 graden en is zelfs kouder dan menige Nieuwjaarsduik aan de kust waar het zeewater vele graden ‘warmer’ is. Des te stoerder je deelname en heldhaftiger het begin van het nieuwe jaar.

Duiken voor de Roparun

Je kunt je vanaf 13.00 uur inschrijven bij Verhage (hoek Maltaplein/ Siciliëboulevard). De duik kost dit jaar 2,00 euro. De opbrengst van de duik gaat naar team: Time is Running van de Roparun, de sponsor-estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam ten bate van de strijd tegen kanker.

Inmiddels is het traditie dat het een 'serieuze duik' is, die door Unox wordt gesponsord: iedere deelnemer krijgt een vaantje, de originele Unox-muts en een kop snert na afloop.

Om 14.00 begint de duik met een warming-up op het strand. Looptrainer Kees Smies van Loopgroep Nesselande is bereid gevonden het opwarmen te verzorgen. Het is belangrijk om daarbij kleren (in ieder geval schoenen vanwege het koude zand) aan te houden tot na de warming-up. Daarna is het aftellen en zo snel mogelijk het water in rennen (jezelf waarschijnlijk afvragend waarom je dit doet) maar daarna euforisch het water uitlopen en een kick ervan krijgen dat je het toch maar hebt gedaan! Frisser het nieuwe jaar beginnen kan bijna niet.

Tips

Na de nodige ervaringen blijkt een aantal tips toch erg belangrijk om de duik zo comfortabel mogelijk te ondergaan vertelt Maurits Uipkes, één van de organisatoren: ”Houd je kleren en schoenen aan tijdens de warming-up! Blote voeten op een besneeuwd strand zorgen voor zeer koude voeten en tijdens de warming-up sta je toch al gauw 10 minuten op het koude zand. Na de warming-up snel je kleren uittrekken en na het aftellen rent iedereen tegelijk het water in. Na de duik blijken de duikers het niet koud te hebben. Dit komt door de warming-up en de kop snert! Het enige waar je duikers over hoort zijn koude voeten.”

De kleedruimte is vlakbij: het multifunctionele gebouw de Kristal aan de Cypruslaan 400 gaat hiervoor open.

Deze duik kan overigens niet zonder vrijwilligers. Zoals nu blijkt kon de duik daarom bijna niet doorgaan. Een paar handjes zijn zeker nog nodig. Dus heb je niets te doen of wil je een goed excuus om 1 januari niet het water in te hoeven: meld je aan als vrijwilliger.

 

Gerelateerde artikelen

Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
Hofbogen in Vuur & Vlam

Beleef een vurig weekend bij het nieuwe festival Vuur & Vlam. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 januari is Luchtpark Hofbogen de plek van gezellige kampvuren, spectaculaire vuurshows en live muziek.

 
ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
IMG_0651.jpg