Rondje Noordereiland 2011

Noordereiland

Op de laatste zondag van juli (31 juli) gaan 150 deelnemers uit binnen- en buitenland voor de vierde keer in de geschiedenis het Rondje Noordereiland in hartje Rotterdam zwemmen. Dit is een open water zwemwedstrijd van 3 km rond het Noordereiland in de grootste kunstmatige haven ter wereld.

 

Schoon water:

Met het Rondje Noordereiland vraagt Stichting Aquarius net als met de Amstel Swim in Amsterdam en de Zeemeerminnenparade in Den Haag aandacht voor schoon water. De Nieuwe Maas en de rivieren de Rotte, de Schie en de IJssel die alle daarop uitstromen zijn schoner dan ooit. De Rotterdamse Haven behoort vandaag de dag dan ook tot de schoonste havens ter wereld en daar profiteren inwoners, toeristen, vissen, vogels en planten elke dag van.

Dit is een verdienste van de Europese Unie en de inwoners, politici, wetenschappers, ondernemers, journalisten, etc wonend en werkend aan deze 1.000 km lange rivier en de talloze waterwegen die op de Maas uitmonden. De revitalisering van de Maas wordt dan ook gezien als het meest succesvolle Europese Milieuproject uit de geschiedenis. Zo is de rivierkreeft en paling weer terug in de rivier, wordt de zeehond regelmatig gesignaleerd op de Maasvlakte en zwemt de zalm in steeds grotere aantallen weer stroomopwaarts richting paaiplaatsen in Frankijk en Belgie.

Rondje Noordereiland 2011:

Op zondag 31 juli om 18:30 gaan de eerste deelnemers vanaf een ponton voor de Erasmusbrug het water in voor de start van het Rondje Noordereiland 2011. De deelnemers starten in 10 verschillende groepen van maximaal 15 zwemmers. De eerste groep met langzaamste zwemmers starten eerst en vervolgens gaan om de minuut snellere groepen te water. Met deze start krijgen de langzaamste deelnemers 10 minuten extra tijd om tegen de stroom in te zwemmen. Verder verkomen wij met deze start dat deelnemers bij de start op elkaar springen en elkaar verdringen in de eerste 100 m.

Route:

Na de start zwemmen de deelnemers stroomopwaarts door de Koningshaven richting het Antwerpse Hoofd (1.500 m.) alvorens zij de Nieuwe Maas opdraaien om de laatste 1.500 m. stroomafwaarts tot aan de Erasmusbrug (finish) de golven van de Nieuwe Maas te trotseren.

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1000391.jpg