Prijs Rotterdamse wijk? Spoortuin genomineerd!

Oude Westen

Groen Dichterbij reikt op 24 november 2012 maximaal 20.000 euro uit voor beste groene buurtproject van de provincie Zuid-Holland. Valt de Rotterdamse wijk Kop van Middelland in de prijzen?
Het bewonersproject HIGH FIVE in de wijk Kop van Middelland te Rotterdam is een stap dichterbij de titel "Groen Dichterbij Icoonproject" van de provincie Zuid-Holland. Het project zit bij de laatste drie genomineerden. HIGH FIVE verenigt een hele buurt rond de herinrichting van De Spoortuin, een ruige groenstrook langs het spoor. (Lees hieronder meer of ga direct naar www.spoortuin.nl, of bel 06-21432929).

Groen Dichterbij zoekt naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Het wordt mogelijk gemaakt  door de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met het IVN, het Oranjefonds, Buurlink.nl en SME Advies. Alle twaalf Icoonprojecten ontvangen een financiële bijdrage van maximaal  € 20.000,-  en inhoudelijke begeleiding van experts. Op 24 november zal tijdens de Groen Dichterbij Finale duidelijk worden of het initiatief HIGH FIVE uit Rotterdam het Groen Dichterbij Icoonproject van Zuid-Holland wordt.

Midden in de Rotterdamse binnenstad ligt De Spoortuin, een ‘vergeten’ groenstrook van 1,5 hectare langs het spoor. De bewoners van de Kop van Middelland zijn druk doende om deze ruige groene oase te verankeren in het openbare groen van de binnenstad. Met activiteiten rond vijf duurzame thema’s (groenbeheer, onderwijs, groene energie, spelen en tuinieren) benut HIGH FIVE zo veel mogelijk talenten van buurtbewoners. Zo wordt een langdurige betrokkenheid gestimuleerd. HIGH FIVE wil onder meer een deel van het gebied als schooltuin inrichten en een vervallen NS-huisje opknappen en van energie voorzien met zonnepanelen. De buurt kent een lange geschiedenis van hechte samenwerking. Zo was er afgelopen zomer een mooi eeuwfeest  www.eeuwfeest2012.nl en kwam de buurt positief in het nieuws met het creatieve verzet tegen de plaatsing van een lelijke zendmast (zie www.hierpastgeenmast.nl).  Dit alles garandeert dat HIGH FIVE geen eendagsvlieg zal blijken. Bekijk ’t op www.spoortuin.nl !

 

Marathon Rotterdam 2018. 10:00 - zondag 8 april

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner's World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam.

 
Museumnacht010 - zaterdag 3 maart

Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018. Kom langs bij Witte de With en ervaar samen met de muzikanten van het Kunsthalle for Music ensemble hoe muziek opnieuw gedefinieerd kan worden. Met optredens van de gemaskerde band The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. Museumnacht is tevens de laatste kans om het Kunsthalle for Music ensemble live te ervaren.

 
Literair festival Woordnacht 2018

Literair festival in het centrum van Rotterdam op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 met optredens van diverse auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Meer info volgt spoedig! Ontvang direct het laatste nieuws door ons te volgen op Facebook of via de nieuwsbrief.

 
IMG_5615.jpg