Rotterdammertje verovert Amsterdam

Rotterdammertje: worstje, hoofddeksel, laatste restje uit de jeneverfles. En nu ook een anti-parkeerpaaltje. Vanaf april vervangt het Rotterdammertje het Amsterdammertje na vele jaren trouwe dienst in het  Rotterdamse straatbeeld. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (o.m. buitenruimte) overhandigt op 14 april het eerste paaltje  aan de Amsterdamse wethouder van onder meer openbare ruimte en groen, Freek Ossel.

Het Rotterdammertje is onderdeel van de Rotterdamse Stijl voor de buitenruimte. De afgelopen jaren heeft de stad gewerkt aan een herkenbare, Rotterdamse identiteit voor de buitenruimte. Dit is nodig om meer eenheid, kwaliteit en samenhang in de buitenruimte van de havenstad aan te brengen. De gemeente Rotterdam ontwikkelde hiervoor een ‘toolkit’ voor bestratingmateriaal en buitenruimtemeubilair.

Rotterdams product 
Het Rotterdammertje wordt lokaal door medewerkers van Robedrijf productie, een onderdeel van Roteb, gemaakt. Bij Robedrijf productie werken mensen die, om wat voor reden dan ook, niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt terechtkomen. Hiermee wordt de nieuwe aankleding van de stad gekoppeld aan werkgelegenheid voor de stad.

Wethouder van Huffelen: “Het Amsterdammertje krijgt een waardig opvolger. Het is nu alleen nog de vraag hoe lang het duurt voordat de Rotterdammers zelf een naam geven aan de nieuwe aanwinst.”

Rotterdamse Stijl
Het Rotterdammertje, ontwerp van npk design, past bij de uitstraling die de Rotterdamse Stijl beoogt  en die bij de identiteit van Rotterdam hoort:  duurzaam, tijdloos, ingetogen, robuust en tegelijkertijd elegant. Het is na de Rotterdambak en de parkbank, het volgende product van de Rotterdamse stijl die het Rotterdamse straatbeeld gaan bepalen.  Binnenkort gaan ook een aantal hekken en banken de testfase in. Naar verwachting is eind dit jaar het nieuwe Rotterdamse Stijl meubilair in de hele stad zichtbaar.

Bron: bestuursdienst gemeente Rotterdam

 

ART ROTTERDAM 2019

Begin februari vult Rotterdam zich met kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, open ateliers en pop-up shows, tijdens Art Rotterdam Week. De drie grote kunstbeurzen die centraal staan – Art Rotterdam, Rotterdam Contemporary Art Fair en Object Rotterdam – trekken bezoekers van over de hele wereld.
Donderdag 7 februari tot en met zondag 10 februari
Van Nelle Fabriek in Rotterdam

 
Museum Boijmans van Beuningen tijdelijk naar Zuid

Museum Boijmans van Beuningen verhuist tijdelijk naar de oude V&D in winkelcentrum Zuidplein. Boijmans aan het Museumpark gaat in juli 2019 dicht voor een grote jarenlange verbouwing.
Na veel plekken te hebben bekeken; waaronder het oude postkantoor en de Van Nellefabriek, is de keuze gevallen op de oude V&D op Zuid.

 
POW! WOW! Festival 15 en 16 september

POW! WOW! Festival komt naar Rotterdam. Na succesvolle edities op onder andere Hawaï, Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan, is het nu de beurt aan onze havenstad. Rewriters en Hiphop in je Smoel (HIJS) organiseren de eerste Europese editie van het festival.
Het weekend van 15 en 16 september is het festival gratis te bezoeken op het Keilewerf.

 
IMG_0625.jpg