Rotterdammertje verovert Amsterdam

Rotterdammertje: worstje, hoofddeksel, laatste restje uit de jeneverfles. En nu ook een anti-parkeerpaaltje. Vanaf april vervangt het Rotterdammertje het Amsterdammertje na vele jaren trouwe dienst in het  Rotterdamse straatbeeld. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (o.m. buitenruimte) overhandigt op 14 april het eerste paaltje  aan de Amsterdamse wethouder van onder meer openbare ruimte en groen, Freek Ossel.

Het Rotterdammertje is onderdeel van de Rotterdamse Stijl voor de buitenruimte. De afgelopen jaren heeft de stad gewerkt aan een herkenbare, Rotterdamse identiteit voor de buitenruimte. Dit is nodig om meer eenheid, kwaliteit en samenhang in de buitenruimte van de havenstad aan te brengen. De gemeente Rotterdam ontwikkelde hiervoor een ‘toolkit’ voor bestratingmateriaal en buitenruimtemeubilair.

Rotterdams product 
Het Rotterdammertje wordt lokaal door medewerkers van Robedrijf productie, een onderdeel van Roteb, gemaakt. Bij Robedrijf productie werken mensen die, om wat voor reden dan ook, niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt terechtkomen. Hiermee wordt de nieuwe aankleding van de stad gekoppeld aan werkgelegenheid voor de stad.

Wethouder van Huffelen: “Het Amsterdammertje krijgt een waardig opvolger. Het is nu alleen nog de vraag hoe lang het duurt voordat de Rotterdammers zelf een naam geven aan de nieuwe aanwinst.”

Rotterdamse Stijl
Het Rotterdammertje, ontwerp van npk design, past bij de uitstraling die de Rotterdamse Stijl beoogt  en die bij de identiteit van Rotterdam hoort:  duurzaam, tijdloos, ingetogen, robuust en tegelijkertijd elegant. Het is na de Rotterdambak en de parkbank, het volgende product van de Rotterdamse stijl die het Rotterdamse straatbeeld gaan bepalen.  Binnenkort gaan ook een aantal hekken en banken de testfase in. Naar verwachting is eind dit jaar het nieuwe Rotterdamse Stijl meubilair in de hele stad zichtbaar.

Bron: bestuursdienst gemeente Rotterdam

 

Rotterdam Bluegrass Festival

Rotterdam Bluegrass Festival. vr 22 t/m zo 24 juni op het Pijnackerplein. Bluegrass optreden.

 
International yoga day 2018

Op 21 juni 2018 vieren we de langste dag van het jaar met een gratis yoga workshop op het Schouwburgplein. Inloop is vanaf 18.00 uur, de workshop is van 19.00 tot 20.00 uur. Vind je centrum in het hart van de stad, dit jaar samen met honderden yogi's in Rotterdam. Kom de zomer zonnewende te vieren met een gratis yogaworkshop op het Schouwburgplein. Word deel van deze wereldwijde beweging en vier de langste dag van het jaar onder het mom van ‘Your Happiness is our purpose!’

 
de Rotterdam Architectuur Maand

Op vrijdag 1 juni start de Rotterdam Architectuur Maand. Na Winy Maas (MVRDV) en Adriaan Geuze (West 8) is de beurt aan Nanne de Ru om de openingslezing te verzorgen. Traditiegetrouw in het Kriterion op het dak van het Groothandelsgebouw. De Ru is oprichter van Powerhouse Company, een van de snelst groeiende architectenbureaus van Rotterdam, en projectontwikkelaar RED Company. Hij is door AIR uitgenodigd om het perspectief op de toekomst van Rotterdam te verruimen en op scherp te zetten.

 
IMG_0690.jpg