Rotterdam krijgt nieuw shoppingcentrum

Post Rotterdam, het monumentale voormalig postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam, wordt een winkelcentrum. De bouw aan het zogenaamde ‘House of lifestyle brands’ gaat eind dit jaar van start en moet eind 2013 zijn voltooid. Van den Assem Schoenen en Daka Sports United hebben als eerste een huurcontract getekend.

UNStudio is de betrokken architect van Post Rotterdam. Architect Ben van Berkel van UNStudio, het brein achter de Erasmusbrug, over het project: “Voor ons betekent de herontwikkeling van het postkantoor een enorme uitdaging. Het gaat erom binnen de richtlijnen die gelden voor een monument, het gebouw weer uitnodigend en aantrekkelijk te maken voor het publiek. Wij willen met onze visie en het ontwerp het voormalige postkantoor weer een nieuwe betekenis voor Rotterdam geven, het moet een vooraanstaande ontmoetingsplaats in de stad worden.”

‘House of lifestyle brands’ zal bestaan uit zes etages (vier verdiepingen, een begane grond en kelder). Publiek kan er terecht voor Fashion, Food, Shopping en Design. Naast ruimte voor retailers wordt er ook ruimte gecreëerd voor de organisatie van evenementen, tentoonstellingen en andere publieke aangelegenheden. Plus, er komt een hoteltoren met negentig kamers.
Bron: fashionunited.nl

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4935.jpg