Rotterdam krijgt nieuw shoppingcentrum

Post Rotterdam, het monumentale voormalig postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam, wordt een winkelcentrum. De bouw aan het zogenaamde ‘House of lifestyle brands’ gaat eind dit jaar van start en moet eind 2013 zijn voltooid. Van den Assem Schoenen en Daka Sports United hebben als eerste een huurcontract getekend.

UNStudio is de betrokken architect van Post Rotterdam. Architect Ben van Berkel van UNStudio, het brein achter de Erasmusbrug, over het project: “Voor ons betekent de herontwikkeling van het postkantoor een enorme uitdaging. Het gaat erom binnen de richtlijnen die gelden voor een monument, het gebouw weer uitnodigend en aantrekkelijk te maken voor het publiek. Wij willen met onze visie en het ontwerp het voormalige postkantoor weer een nieuwe betekenis voor Rotterdam geven, het moet een vooraanstaande ontmoetingsplaats in de stad worden.”

‘House of lifestyle brands’ zal bestaan uit zes etages (vier verdiepingen, een begane grond en kelder). Publiek kan er terecht voor Fashion, Food, Shopping en Design. Naast ruimte voor retailers wordt er ook ruimte gecreëerd voor de organisatie van evenementen, tentoonstellingen en andere publieke aangelegenheden. Plus, er komt een hoteltoren met negentig kamers.
Bron: fashionunited.nl

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_3293.jpg