Wolkenkrabbers in Rotterdam mogen niet hoger dan 200 meter

Hoogbouw in Rotterdam krijgt een limiet van 200 meter en gebouwen die hoger zijn dan 70 meter mogen een maximale vloeroppervlakte (footprint) hebben van 30 bij 30 meter. Central District en Kop van Zuid zijn aangewezen als superhoogbouwzones. Rotterdam wil slanke torens die voor minder schaduw en wind zorgen. Op straat moet een aangenaam verblijfklimaat ontstaan. Deze regels heeft de gemeente vastgelegd in Herziening Hoogbouwvisie Binnenstad.
 
Redenen voor een hoogtebegrenzing zijn enerzijds het voorkomen dat grondprijzen te hoog oplopen op locaties waar hoogbouw mogelijk is, anderzijds wordt het centrum nu bepaald door een clustering van torens, zonder dat één toren de aandacht naar zich toe trekt. Dat moet zo blijven.
Uitgangspunt is dat hoogbouw deel uitmaakt van de zogenoemde ‘stedelijke laag’. Deze stedelijke laag is het deel van een gebouw dat door de voorbijganger het meest ervaren wordt: de begane grond en de eerste paar etages. Hier moeten aantrekkelijke functies als woningen, winkels en horeca de overhand hebben ten opzichte van de onaantrekkelijke utilitaire functies, zoals de vuilopslag en de parkeergarage.
Verder worden eisen gesteld aan het daklandschap, parkeren en duurzaamheid.
Bron: propertynl.com

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0075.jpg