Nieuw project in centrum Rotterdam: Blaakhaven

NS Poort, de gemeente Rotterdam en Maasstede hebben de overeenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van project Blaakhaven aan de Blaak in Rotterdam. Maasstede heeft van NS Poort de grond en projectrechten gekocht voor de bouw van een hotel, een kantoorgebouw, horecagelegenheden en een parkeergarage.

Het project Blaakhaven wordt gerealiseerd bovenop het station en openbaar vervoersknooppunt Blaak, tussen het populaire Laurenskwartier en het uitgaansgebied Oude Haven. Project Blaakhaven is ontworpen door ZZDP Architecten. Het ontwerp bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met 118 parkeerplaatsen, circa 1200 m2 horeca- en retailruimte op de begane grond, een kantoorgebouw van 4800 m2 vvo over 5 bouwlagen en een hotel met 150 kamers over 5 bouwlagen.(Bron: PropertyNL)

www.blaakhaven.com

 

 

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_0589.jpg