Rotterdam krijgt klimaatneutrale stadsgids

Rotterdam doet alles om zich te profileren als duurzame stad. Veel Rotterdammers zijn dan ook actief bezig met de stad duurzaam te maken. Ook initiatieven van buitenaf helpen daaraan mee. Zo krijgt Rotterdam een klimaatneutrale stadsgids.

Good & Green Guides, het bedrijf van de groene stads-reisgidsen met duurzame adressen voor consumenten, komt vanaf deze week met klimaatneutrale stadsgidsen. De laatste editie over de stad Rotterdam is 100% klimaatneutraal gemaakt en volgende edities van andere steden worden dat voortaan ook. FairClimateFund en Good & Green Guides hebben de CO2 uitstoot berekend die bij de produktie en distributie van de gidsen tot stand komt en dat is vervolgens gecompenseerd. In de gidsen van Good and Green Guides vind je alle informatie over hoe je op een goede en groene manier Nederlandse steden kunt ontdekken. Met aandacht en respect voor mens, dier en klimaat. De gidsen zelf waren al van FSC-papier. Vanaf deze week is Good & Green Guides, de gids én de organisatie, ook helemaal klimaatneutraal. Het bedrijf heeft ook reisgidsen voor Amsterdam en Den Haag uitgebracht.

100% klimaatneutraal
Directeur Harold Verhagen is trots op zijn klimaatneutrale gidsen; “ Het hele verhaal is nu compleet, de gidsen zetten mensen aan tot groen denken en handelen, en wij geven zelf het goede voorbeeld”. Bij de berekening van de CO2 uitstoot is niet alleen rekening gehouden met de druk, ook het ontwerpen, de lancering en de distributie van de gidsen zijn meegenomen. Good & Green Guides werkte al zo milieuvriendelijk mogelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van FSC-papier. Nu is ook de CO2 uitstoot gecompenseerd met het FairClimateFund. De investering komt ten goede aan het klimaatproject Basa Magogo in Zuid Afrika. In dit project gaan zoveel mogelijk Zuid Afrikaanse families over op klimaatvriendelijkere kookmethodes. Waardoor iedere familie 30% minder CO2 uitstoot. Voor de families zelf niets dan voordelen:  het is beter voor hun gezondheid, het klimaat en hun portemonnee.

 

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0625.jpg