Rotterdam krijgt klimaatneutrale stadsgids

Rotterdam doet alles om zich te profileren als duurzame stad. Veel Rotterdammers zijn dan ook actief bezig met de stad duurzaam te maken. Ook initiatieven van buitenaf helpen daaraan mee. Zo krijgt Rotterdam een klimaatneutrale stadsgids.

Good & Green Guides, het bedrijf van de groene stads-reisgidsen met duurzame adressen voor consumenten, komt vanaf deze week met klimaatneutrale stadsgidsen. De laatste editie over de stad Rotterdam is 100% klimaatneutraal gemaakt en volgende edities van andere steden worden dat voortaan ook. FairClimateFund en Good & Green Guides hebben de CO2 uitstoot berekend die bij de produktie en distributie van de gidsen tot stand komt en dat is vervolgens gecompenseerd. In de gidsen van Good and Green Guides vind je alle informatie over hoe je op een goede en groene manier Nederlandse steden kunt ontdekken. Met aandacht en respect voor mens, dier en klimaat. De gidsen zelf waren al van FSC-papier. Vanaf deze week is Good & Green Guides, de gids én de organisatie, ook helemaal klimaatneutraal. Het bedrijf heeft ook reisgidsen voor Amsterdam en Den Haag uitgebracht.

100% klimaatneutraal
Directeur Harold Verhagen is trots op zijn klimaatneutrale gidsen; “ Het hele verhaal is nu compleet, de gidsen zetten mensen aan tot groen denken en handelen, en wij geven zelf het goede voorbeeld”. Bij de berekening van de CO2 uitstoot is niet alleen rekening gehouden met de druk, ook het ontwerpen, de lancering en de distributie van de gidsen zijn meegenomen. Good & Green Guides werkte al zo milieuvriendelijk mogelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van FSC-papier. Nu is ook de CO2 uitstoot gecompenseerd met het FairClimateFund. De investering komt ten goede aan het klimaatproject Basa Magogo in Zuid Afrika. In dit project gaan zoveel mogelijk Zuid Afrikaanse families over op klimaatvriendelijkere kookmethodes. Waardoor iedere familie 30% minder CO2 uitstoot. Voor de families zelf niets dan voordelen:  het is beter voor hun gezondheid, het klimaat en hun portemonnee.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0189.jpg