Elektrische OV-fietsproef ook in Rotterdam

NS OV-fiets is vandaag gestart met de verhuur van elektrische fietsen. Tot het einde van het jaar wordt met 100 elektrische OV-fietsen, verdeeld over tien stations, getest of deze fiets de reiziger kan verleiden om ook wat grotere afstanden vanaf het station per fiets te overbruggen.

Door het bieden van meer comfort en gemak in het reizen vanaf het station, wordt het nog aantrekkelijker om de trein te nemen.

 

De fiets werd in het centrum van Utrecht geïntroduceerd door de OV-fiets Wielerploeg, die speciaal voor deze gelegenheid is geformeerd. Wielerlegendes Hennie Kuiper, Peter Winnen, Jan Janssen, Henk Lubberding en Leo van Vliet maakten als eerste een proefrit, aan de kop van een peloton van100 elektrische OV-fietsen tijdens een uniek criterium door de Utrechtse binnenstad. Voor het eerst haalde een wielerploeg nog helemaal fris de finish van een wielerronde.

De elektrische OV-fiets geeft een extra steuntje in de rug waarmee verder, makkelijker en comfortabeler gefietst kan worden. Ideaal voor afstanden die wat groter zijn, met tegenwind, in heuvelachtig landschap of met haast. Uit klantonderzoek is gebleken dat er concrete belangstelling bestaat voor het gebruik van de elektrische OV-fiets en dat abonnees behoefte hebben aan een fiets met versnellingen en handremmen. Bij de elektrische OV-fiets zijn deze wensen gecombineerd in een robuuste fiets, die speciaal is ontwikkeld voor de verhuurmarkt.

Tien huurlocaties
Vanaf morgen zijn op tien huurlocaties tien elektrische OV-fietsen beschikbaar. Utrecht – vandaag het decor van de lancering – is één van de steden waar de elektrische OV-fiets gehuurd kan worden. Daarnaast is de elektrische OV-fiets beschikbaar in Breda, Den Haag, Eindhoven, Gouda, ’s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht en Rotterdam. De diverse overheden hebben hun steentje bijgedragen aan de introductie van de elektrische OV-fiets: Wethouder van Verkeer in Utrecht Frits Lintmeijer: “De elektrische OV-fiets is een echte aanwinst voor onze bezoekers. Utrecht kiest voor schoon vervoer, fiets en OV. De elektrische OV-fiets past prima in dit streven. Bezoekers kunnen comfortabel, duurzaam en sneller reizen van deur-tot-deur.”

Vrijheid en flexibiliteit
Met de introductie van de elektrische OV-fiets biedt NS haar klanten een extra keuze voor het laatste stukje van de reis. “NS brengt de reiziger graag van deur-tot-deur. Met de OV-fiets, elektrische Scooter en de elektrische OV-fiets bieden wij onze klanten een compleet aanbod voor het laatste stukje van hun reis”, zegt Kaj Mook, directeur van NS OV-fiets. “Deze fiets maakt het mogelijk om met een lichte inspanning een grotere afstand te overbruggen. Zo wordt elke bestemming in Nederland bereikbaar met de combinatie van trein en fiets. Gezien de groei van het gebruik van elektrische fietsen verwachten we dat Nederland nu klaar is voor de elektrische OV-fiets.”

Pilot
De introductie van de elektrische OV-fiets is de start van een pilot van zes maanden. Tijdens deze pilot kunnen alle OV-fietsabonnees de elektrische OV-fiets een keer uitproberen voor de prijs van een gewone OV-fiets. Dus voor slechts € 3,- kunnen ze een dag een proefrit maken. Vervolgens ontvangen de abonnees per mail een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. Want tijdens de pilot wordt onderzocht hoeveel animo er voor de elektrische OV-fiets is en wat de behoeftes en wensen van huurders zijn. Op basis van het gebruik en de beoordeling door abonnees wordt besloten of de elektrische OV-fiets op meer huurlocaties zal worden aangeboden. De elektrische OV-fiets is te huur met een OV-fiets abonnement, dat verkrijgbaar is via www.ov-fiets.nl, én met mobiliteitskaarten als de NS Business Card en de Mobility Card. De reguliere huurprijs van de elektrische OV-fiets is € 7,50 per dag.


Legendarische wielrenners lanceren elektrische OV-fiets

 

 

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0872.jpg