Duurzaam Rotterdam

Het moet de meest groene stad van Europa worden: Havenstad Rotterdam. In 2025 moet de CO2-uitstoot ten opzichte van 2009 zijn verminderd met 50 procent. Zo wordt het gemeentelijk wagenpark grotendeels elektrisch, komen er nog meer groene daken, meer fietspaden en groene schoolpleinen en stil asfalt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb over de duurzame plannen van Rotterdam. Aboutaleb onthult zondag in de uitzending van Vroege Vogels ook het nieuwe logo van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
Bron: vroegevogels.vara.nl

 

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_3293.jpg