Nationaal Water Centrum in oprichting

Tijdens de opening van het drijvend paviljoen in de Rotterdamse Rijnhaven is  bekend gemaakt dat dit bijzondere gebouw in het stadshavensgebied het visitekaartje van het expertisecentrum van het Nationaal Watercentrum i.o. wordt.

 

Minister Huizinga ontving in het drijvend paviljoen het oprichtingsdocument van het Nationaal Watercentrum i.o. én het watermanifest ‘Het Blauwe Perspectief‘.
In het watermanifest geeft de Nederlandse watersector weer hoe Nederland nationaal en internationaal sterker kan worden geprofileerd als Nederland Waterland.

Drijvend paviljoen
Het drijvend paviljoen is het expertisecentrum van de innovatieve en inspirerende aanpak van water, klimaat en energie. Het paviljoen bestaat uit een pleingedeelte en een koepelgedeelte van drie aan elkaar geschakelde koepels, de grootste koepel heeft een straal van 12 meter. Het totale vloeroppervlak is circa 46 bij 25 meter. Het drijvend paviljoen kan worden gehuurd voor ontvangsten en evenementen. Het auditorium dat in een van de koepels is gehuisvest biedt plaats aan 150 personen. In het paviljoen zijn exposities te zien over water, klimaat en energie.  Het drijvend paviljoen is een ontwerp van het ontwerpteam Deltasync/PublicDomain Architecten en is in een half jaar gebouwd door Dura Vermeer. Het is klimaatbestendig, innovatief, duurzaam en flexibel. Het drijvend paviljoen verenigt de Rotterdamse klimaatdoelstellingen om de uitstoot van CO2 te halveren en om de stad ook in de toekomst klimaatbestendig te houden. Het is het eerste resultaat van klimaatbestendig bouwen in buitendijks gebied. Het drijvend paviljoen is daarmee een nieuw voorbeeld van intensief stedelijk ruimtegebruik van de Rotterdamse havenbekkens in het stadshavensgebied.
Bron: helpdeskwater.nl

Kijk ook eens op: www.waterhoofdstad.nl

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4022.jpg