Kinderboerderijen - Dag van de Duurzaamheid

De derde landelijke Dag van de Duurzaamheid wordt dit jaar gevierd op vrijdag 11 november 2011. Ook de gemeente Rotterdam, dienst Sport en Recreatie, draagt haar steentje bij om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

De gemeentelijke kinderboerderijen zijn een groene plek in onze stad en worden druk bezocht. De uitgelezen plek om bezoekers in aanraking te laten komen met thema’s zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding. Daarom vinden er op 11-11-11 diverse activiteiten plaats op de acht gemeentelijke kinderboerderijen. Rotterdam sluit hierbij aan bij de landelijke campagne Alle kinderboerderijen Duurzaam, een initiatief van de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling.

De activiteiten variëren van het maken van een zogenaamde Duurzaamheidsscan door scholieren uit het basisonderwijs tot inzamelacties van elektrische apparaten.

Daarnaast zullen verschillende lokale politici voorlezen uit het boek ‘Mr Finney, en de andere kant van het water’, een boek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. 
Bron: rotterdamclimateinitiative.nl

 

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_2796.jpg