Kinderboerderijen - Dag van de Duurzaamheid

De derde landelijke Dag van de Duurzaamheid wordt dit jaar gevierd op vrijdag 11 november 2011. Ook de gemeente Rotterdam, dienst Sport en Recreatie, draagt haar steentje bij om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

De gemeentelijke kinderboerderijen zijn een groene plek in onze stad en worden druk bezocht. De uitgelezen plek om bezoekers in aanraking te laten komen met thema’s zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding. Daarom vinden er op 11-11-11 diverse activiteiten plaats op de acht gemeentelijke kinderboerderijen. Rotterdam sluit hierbij aan bij de landelijke campagne Alle kinderboerderijen Duurzaam, een initiatief van de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling.

De activiteiten variëren van het maken van een zogenaamde Duurzaamheidsscan door scholieren uit het basisonderwijs tot inzamelacties van elektrische apparaten.

Daarnaast zullen verschillende lokale politici voorlezen uit het boek ‘Mr Finney, en de andere kant van het water’, een boek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. 
Bron: rotterdamclimateinitiative.nl

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5498.jpg