Transition Town Rotterdam nieuwe huisstijl

Transition Town Rotterdam heeft het laatste jaar hard aan de weg getimmerd. Na veel tijd te hebben gestoken in de succesvolle initiatieven leek het ons tijd voor een nieuwe uitstraling. We zijn daarom bezig gegaan met een nieuwe huisstijl. Als eerste zichtbare resultaat hebben we binnenkort een nieuw digitaal visitekaartje:

*Nieuwe website*

Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe website voor Transition Town Rotterdam.

De nieuwe site zet de schijnwerpers op datgene waar het om draait binnen Transition Town Rotterdam: de initiatieven! Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden, op de hoogte te blijven van wat we doen en praktisch aan de slag te gaan.

Op vrijdag 9 december gaat de nieuwe site gelanceerd worden. In de komende weken en maanden zullen er steeds meer mogelijkheden aan de website toegevoegd worden.

Het webadres http://www.transitiontownrotterdam.nl blijft hetzelfde.

*Samenwerking Nivon*

Sinds kort werkt Transition Town Rotterdam samen met het Nivon Rotterdam. Het Nivon (http://nivon.halfwatt.nl) geeft ons de mogelijkheid om in hun pand bijeenkomsten en lezingen te verzorgen.

Hier de aankondiging van de eerste twee TT Cafe's:

*TT Cafe: Permacultuur*

Vrijdag 9 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

Maandelijks zal er een Permacultuur avond worden georganiseerd voor alle Rotterdamse stadsboeren. Dit is de avond om elkaar te ontmoeten, tuin ervaringen uit te wisselen, plannen aan te kondigen en kennis te delen. Voorafgaand aan de Permacultuur avond zal de gloednieuwe Transition Town Rotterdam website worden gepresenteerd.

Op deze eerste Permacultuur avond zal ook de Rotterdamse Permacultuur  Jaaropleiding worden aangekondigd. De opleiding wordt georganiseerd door Moestuinman en Transition Town Rotterdam en zal eind maart 2012 van start gaan.

 

*TT Cafe: Bijeenkomst/discussie met Sietze Meijer over "Veerkracht"*

Vrijdag 16 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

De veerkrachtige stad: zonder bewoners geen veerkracht.

De stad is een complex systeem. Het heeft zich zo ontwikkeld door de jaren heen; flexibel omgaand met invloeden van buitenaf. Deze invloeden hebben de stad ook mede gevormd. Maar wat, of liever, wie is het aanpassend vermogen van de stad? We staan aan de vooravond van grote veranderingen, het aanpassend vermogen zal op de proef gesteld worden. In een informele setting discussiëren we over wat aanpassend vermogen, of veerkracht, betekent in Rotterdam en voor Transtition Town Rotterdam. Hoe verhoudt veerkracht zich tot duurzaamheid?

Sietze Meijer is promotie onderzoeker, verbonden aan de TU Delft.

Opgeleid tot architect interesseert hij zich voor de sociale kant van architectuur en ruimtelijke vormgeving. Zijn promotie onderzoek richt zich op de verhouding tussen 'grass root initiatives' en de veerkracht van de stedelijk gebouwde omgeving.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0075.jpg