Transition Town Rotterdam nieuwe huisstijl

Transition Town Rotterdam heeft het laatste jaar hard aan de weg getimmerd. Na veel tijd te hebben gestoken in de succesvolle initiatieven leek het ons tijd voor een nieuwe uitstraling. We zijn daarom bezig gegaan met een nieuwe huisstijl. Als eerste zichtbare resultaat hebben we binnenkort een nieuw digitaal visitekaartje:

*Nieuwe website*

Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe website voor Transition Town Rotterdam.

De nieuwe site zet de schijnwerpers op datgene waar het om draait binnen Transition Town Rotterdam: de initiatieven! Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden, op de hoogte te blijven van wat we doen en praktisch aan de slag te gaan.

Op vrijdag 9 december gaat de nieuwe site gelanceerd worden. In de komende weken en maanden zullen er steeds meer mogelijkheden aan de website toegevoegd worden.

Het webadres http://www.transitiontownrotterdam.nl blijft hetzelfde.

*Samenwerking Nivon*

Sinds kort werkt Transition Town Rotterdam samen met het Nivon Rotterdam. Het Nivon (http://nivon.halfwatt.nl) geeft ons de mogelijkheid om in hun pand bijeenkomsten en lezingen te verzorgen.

Hier de aankondiging van de eerste twee TT Cafe's:

*TT Cafe: Permacultuur*

Vrijdag 9 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

Maandelijks zal er een Permacultuur avond worden georganiseerd voor alle Rotterdamse stadsboeren. Dit is de avond om elkaar te ontmoeten, tuin ervaringen uit te wisselen, plannen aan te kondigen en kennis te delen. Voorafgaand aan de Permacultuur avond zal de gloednieuwe Transition Town Rotterdam website worden gepresenteerd.

Op deze eerste Permacultuur avond zal ook de Rotterdamse Permacultuur  Jaaropleiding worden aangekondigd. De opleiding wordt georganiseerd door Moestuinman en Transition Town Rotterdam en zal eind maart 2012 van start gaan.

 

*TT Cafe: Bijeenkomst/discussie met Sietze Meijer over "Veerkracht"*

Vrijdag 16 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

De veerkrachtige stad: zonder bewoners geen veerkracht.

De stad is een complex systeem. Het heeft zich zo ontwikkeld door de jaren heen; flexibel omgaand met invloeden van buitenaf. Deze invloeden hebben de stad ook mede gevormd. Maar wat, of liever, wie is het aanpassend vermogen van de stad? We staan aan de vooravond van grote veranderingen, het aanpassend vermogen zal op de proef gesteld worden. In een informele setting discussiëren we over wat aanpassend vermogen, of veerkracht, betekent in Rotterdam en voor Transtition Town Rotterdam. Hoe verhoudt veerkracht zich tot duurzaamheid?

Sietze Meijer is promotie onderzoeker, verbonden aan de TU Delft.

Opgeleid tot architect interesseert hij zich voor de sociale kant van architectuur en ruimtelijke vormgeving. Zijn promotie onderzoek richt zich op de verhouding tussen 'grass root initiatives' en de veerkracht van de stedelijk gebouwde omgeving.

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5615.jpg