Transition Town Rotterdam nieuwe huisstijl

Transition Town Rotterdam heeft het laatste jaar hard aan de weg getimmerd. Na veel tijd te hebben gestoken in de succesvolle initiatieven leek het ons tijd voor een nieuwe uitstraling. We zijn daarom bezig gegaan met een nieuwe huisstijl. Als eerste zichtbare resultaat hebben we binnenkort een nieuw digitaal visitekaartje:

*Nieuwe website*

Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe website voor Transition Town Rotterdam.

De nieuwe site zet de schijnwerpers op datgene waar het om draait binnen Transition Town Rotterdam: de initiatieven! Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden, op de hoogte te blijven van wat we doen en praktisch aan de slag te gaan.

Op vrijdag 9 december gaat de nieuwe site gelanceerd worden. In de komende weken en maanden zullen er steeds meer mogelijkheden aan de website toegevoegd worden.

Het webadres http://www.transitiontownrotterdam.nl blijft hetzelfde.

*Samenwerking Nivon*

Sinds kort werkt Transition Town Rotterdam samen met het Nivon Rotterdam. Het Nivon (http://nivon.halfwatt.nl) geeft ons de mogelijkheid om in hun pand bijeenkomsten en lezingen te verzorgen.

Hier de aankondiging van de eerste twee TT Cafe's:

*TT Cafe: Permacultuur*

Vrijdag 9 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

Maandelijks zal er een Permacultuur avond worden georganiseerd voor alle Rotterdamse stadsboeren. Dit is de avond om elkaar te ontmoeten, tuin ervaringen uit te wisselen, plannen aan te kondigen en kennis te delen. Voorafgaand aan de Permacultuur avond zal de gloednieuwe Transition Town Rotterdam website worden gepresenteerd.

Op deze eerste Permacultuur avond zal ook de Rotterdamse Permacultuur  Jaaropleiding worden aangekondigd. De opleiding wordt georganiseerd door Moestuinman en Transition Town Rotterdam en zal eind maart 2012 van start gaan.

 

*TT Cafe: Bijeenkomst/discussie met Sietze Meijer over "Veerkracht"*

Vrijdag 16 december om 19.30u.

Locatie: Nivon; Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam

De veerkrachtige stad: zonder bewoners geen veerkracht.

De stad is een complex systeem. Het heeft zich zo ontwikkeld door de jaren heen; flexibel omgaand met invloeden van buitenaf. Deze invloeden hebben de stad ook mede gevormd. Maar wat, of liever, wie is het aanpassend vermogen van de stad? We staan aan de vooravond van grote veranderingen, het aanpassend vermogen zal op de proef gesteld worden. In een informele setting discussiëren we over wat aanpassend vermogen, of veerkracht, betekent in Rotterdam en voor Transtition Town Rotterdam. Hoe verhoudt veerkracht zich tot duurzaamheid?

Sietze Meijer is promotie onderzoeker, verbonden aan de TU Delft.

Opgeleid tot architect interesseert hij zich voor de sociale kant van architectuur en ruimtelijke vormgeving. Zijn promotie onderzoek richt zich op de verhouding tussen 'grass root initiatives' en de veerkracht van de stedelijk gebouwde omgeving.

 

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_5615.jpg