Foto-expositie energietoekomst in Rotterdam

Op dinsdagavond 20 december openden de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en Guus Greve van Shell Nederland de outdoor foto-expositie Energy Future. Op het Schouwburgplein in Rotterdam staan nu vijftien zuilen met foto’s over de toekomst van energie afkomstig van gerenommeerde fotografen als Alex MacLean, Toby Smith en Jason Hawkes.

De foto-expositie is onderdeel van het Energy Future programma, dat draait om de toekomst van energie. Tijdens de opening kon het publiek via een iPad foto’s ´swipen´, die werden geprojecteerd op de voorgevel van de Stadsschouwburg.

In zijn openingstoespraak lichtte Guus Greve, General Downstream Manager Shell in Nederland, toe dat de wereldbevolking blijft groeien en de welvaart steeds verder toeneemt. “Dit zorgt voor een enorme druk op de hoeveelheid fossiele brandstoffen en een toename van de CO2-uitstoot. Er moet gezocht worden naar alternatieve energiebronnen. Deze foto-expositie visualiseert dit vraagstuk en brengt onder andere ons energiesysteem en de innovaties die worden ontwikkeld in beeld,” aldus Guus Greve.

Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam, was verheugd over het feit dat de opening in het hart van Rotterdam plaatsvond: “Het is belangrijk om als stad Rotterdam de discussie over onze energietoekomst aan te gaan. Wat willen we in de toekomst bijvoorbeeld met duurzame energie, kolen of kernenergie? Deze foto’s bieden ons de kans om die discussie nu aan te gaan.”

De foto-expositie is tot en met 8 januari 2012 op het Schouwburgplein in Rotterdam te zien en zal daarna door Nederland reizen.

 

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4030.jpg