Foto-expositie energietoekomst in Rotterdam

Op dinsdagavond 20 december openden de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en Guus Greve van Shell Nederland de outdoor foto-expositie Energy Future. Op het Schouwburgplein in Rotterdam staan nu vijftien zuilen met foto’s over de toekomst van energie afkomstig van gerenommeerde fotografen als Alex MacLean, Toby Smith en Jason Hawkes.

De foto-expositie is onderdeel van het Energy Future programma, dat draait om de toekomst van energie. Tijdens de opening kon het publiek via een iPad foto’s ´swipen´, die werden geprojecteerd op de voorgevel van de Stadsschouwburg.

In zijn openingstoespraak lichtte Guus Greve, General Downstream Manager Shell in Nederland, toe dat de wereldbevolking blijft groeien en de welvaart steeds verder toeneemt. “Dit zorgt voor een enorme druk op de hoeveelheid fossiele brandstoffen en een toename van de CO2-uitstoot. Er moet gezocht worden naar alternatieve energiebronnen. Deze foto-expositie visualiseert dit vraagstuk en brengt onder andere ons energiesysteem en de innovaties die worden ontwikkeld in beeld,” aldus Guus Greve.

Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam, was verheugd over het feit dat de opening in het hart van Rotterdam plaatsvond: “Het is belangrijk om als stad Rotterdam de discussie over onze energietoekomst aan te gaan. Wat willen we in de toekomst bijvoorbeeld met duurzame energie, kolen of kernenergie? Deze foto’s bieden ons de kans om die discussie nu aan te gaan.”

De foto-expositie is tot en met 8 januari 2012 op het Schouwburgplein in Rotterdam te zien en zal daarna door Nederland reizen.

 

 

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
IMG_0502.jpg