Foto-expositie energietoekomst in Rotterdam

Op dinsdagavond 20 december openden de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en Guus Greve van Shell Nederland de outdoor foto-expositie Energy Future. Op het Schouwburgplein in Rotterdam staan nu vijftien zuilen met foto’s over de toekomst van energie afkomstig van gerenommeerde fotografen als Alex MacLean, Toby Smith en Jason Hawkes.

De foto-expositie is onderdeel van het Energy Future programma, dat draait om de toekomst van energie. Tijdens de opening kon het publiek via een iPad foto’s ´swipen´, die werden geprojecteerd op de voorgevel van de Stadsschouwburg.

In zijn openingstoespraak lichtte Guus Greve, General Downstream Manager Shell in Nederland, toe dat de wereldbevolking blijft groeien en de welvaart steeds verder toeneemt. “Dit zorgt voor een enorme druk op de hoeveelheid fossiele brandstoffen en een toename van de CO2-uitstoot. Er moet gezocht worden naar alternatieve energiebronnen. Deze foto-expositie visualiseert dit vraagstuk en brengt onder andere ons energiesysteem en de innovaties die worden ontwikkeld in beeld,” aldus Guus Greve.

Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam, was verheugd over het feit dat de opening in het hart van Rotterdam plaatsvond: “Het is belangrijk om als stad Rotterdam de discussie over onze energietoekomst aan te gaan. Wat willen we in de toekomst bijvoorbeeld met duurzame energie, kolen of kernenergie? Deze foto’s bieden ons de kans om die discussie nu aan te gaan.”

De foto-expositie is tot en met 8 januari 2012 op het Schouwburgplein in Rotterdam te zien en zal daarna door Nederland reizen.

 

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0075.jpg