wereldprimeur op afstand bestuurbare straatverlichting

Beheerders van Gemeentewerken Rotterdam kunnen overal inloggen en via internet de verlichting ter plaatse regelen. Er komt geen kabel aan te pas. Hiermee heeft Rotterdam een wereldprimeur.

Het nieuwe systeem van Philips Lighting biedt volledige controle over de inzet van straatverlichting. Gegevens over energiegebruik, aantal branduren per lamp en storingen, maken dat er direct kan worden gereageerd. Valt er een lamp uit, dan ontvangt de onderhoudsploeg automatisch een melding. De proefopstellingen op de Westersingel en Nieuwe Binnenweg blijven nog paar jaar staan en worden uiteindelijk definitief. Ook denkt de gemeente aan uitbreiding rond het Centraal Station en andere openbaar vervoerknooppunten.

Minder waar het kan
Uitgangspunt is dat het openbare lichtnet van Rotterdam energiezuinig en goedkoper kan. Maar wel met behoud van of zelfs een vergroting van de sociale en verkeersveiligheid. Minder licht waar het kan en extra licht waar het moet, is het credo. Gerda Velthoen, adviseur bij Gemeentewerken, is tevreden over de proef. ‘De ervaringen zijn zo goed dat we het systeem verder gaan uitrollen bij uitgaansgelegenheden, stations en op doorgaande wegen.’

 

 

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_4922.jpg