‘Gratis terrasvergunning bij opruimen terraskachel’

Horecabedrijven in Rotterdam die straalkachels op terrassen vervangen door dekentjes, hoeven niet langer te betalen voor een terrasvergunning. Dat plan heeft GroenLinks-raadslid Judith Bokhove gelanceerd.

GroenLinks wil met dit plan horecaondernemers belonen, die geen energie verspillen op het terras. ‘Een horecabaas kan driedubbel profiteren. Hij spaart het milieu, bespaart op energiekosten en bovendien kan hij de rekening voor zijn terrasvergunning verscheuren’, aldus Bokhove op Dichtbij.nl.

Tot het moment dat terraskachels definitief in de ban gaan, wil GroenLinks alvast horecaondernemers die de kachels vervangen door dekentjes belonen. Dit door horecaondernemers mét straalkachels meer te laten betalen. Volgens GroenLinks is het principe dat de vervuiler betaalt een goed uitgangspunt voor het terrasbeleid in Rotterdam.

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0138.jpg