Dierendag op kinderboerderij de Molenwei

Woensdagmiddag 3 oktober wordt er een gezellige dierendag georganiseerd bij kinderboerderij de Molenwei. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar allerlei huisdierenactiviteiten doen. Zo is er een demonstratie schapen drijven met werkhonden.

Er kunnen leuke cadeautjes voor je huisdier geknutseld worden, zoals een kistje waarin snoepjes bewaard kunnen worden. En heb je een konijn, hamster of cavia? Neem je dier mee en laat hem of haar keuren door onze “knaagkeurmeester”! Heb je geen huisdier? Geen probleem, de keurmeester keurt ook je favoriete knuffel.

Op Dierendag vertroetelen we onze huisdieren. Helaas worden de dieren in de vee-industrie vaak vergeten! We kunnen deze dieren helpen door ze niet op te eten. Als heel Nederland één dag geen dieren eet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis.

ZO KAN HET OOK - In de week van EetGeenDierenDag organiseert de Vegetariërsbond de 'Vegetarische Restaurantweek'. Van 1 t/m 7 oktober kun je bij de 130 deel-nemende (sterren) restaurants ervaren hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken is.

Eet geen dierendag

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5620.jpg