Debat van de Duurzaamheid o.l.v. Maurits Groen

Na een succesvolle Markt van de Duurzaamheid afgelopen zaterdag 6 oktober organiseert het Rotterdams Milieucentrum op woensdag 10 oktober (DE dag van de duurzaamheid) het Debat van de Duurzaamheid onder leiding van Maurits Groen. Het debat wordt georganiseerd ter gelegenheid van de oprichting van de coöperatie BLIJSTROOM in Rotterdam – Noord. Een lokaal energie initiatief van bewoners uit de wijken Blijdorp, Provenierswijk, Bergpolder, Liskwartier, Agniesebuurt en het Oude Noorden. Het initiatief wordt van harte ondersteund door het Rotterdams Milieucentrum en wil in de loop van 2013 duurzame energie gaan leveren aan bewoners in genoemde wijken.

Collega’s van lokale energie initiatieven uit Utrecht, Den Haag en Amsterdam vertellen over hun ervaringen en/ook koepels zoals HIERopgewekt, De Unie en de landelijke Woonbond zijn te gast. Woningbouwvereniging Woonstad vertelt meer over het initiatief ‘Zonnig Huren’ gericht op huurwoningen.

Het geheel wordt geleid door duurzaamheidsvoorman Maurits Groen. 
Woensdagavond 10-10-2012
De bijeenkomst gaat om 19.15 uur van start op de locatie Eudokiaplein 35 in Rotterdam (in de hal van de deelgemeente Noord).

U bent natuurlijk van harte welkom!

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5620.jpg