Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen op RDM Campus

Vandaag 28 maart ondertekenen het Havenbedrijf en ICDuBo – Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen – een huurovereenkomst van tien jaar voor het voormalige Centraal Magazijn op de RDM Campus.

Dat gebeurt onder toeziend oog van Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid van Rotterdam: “De gemeente is blij dat dankzij deze overeenkomst ICDuBo voor een langere termijn op de campus en dus in Rotterdam gevestigd zal blijven. Het pand van het innovatiecentrum wordt duurzaam gerenoveerd. Een mooie aanwinst voor dit gebied. Het RDM Campus ontwikkelt zich steeds meer tot hèt gebied voor innovatie en duurzaamheid.”

 

Het gaat om een ruimte van 2375 m2. Het Havenbedrijf, als eigenaar van het pand, nam het initiatief tot herontwikkeling en investeert en doet dit in samenwerking met ICDuBo. Het exterieur krijgt een compleet nieuwe uitstraling met glazen kopgevels. Ook het interieur wordt aangepakt, met behoud van het inspirerende karakter. In de winter wordt ICDuBo beter bruikbaar door de aanleg van verwarming en isolatie in het gehele pand. De renovatie biedt voor de toekomst nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen voor het gebruik van ICDuBo; meer licht, meer ruimte, meer comfort, meer mogelijkheden en meer uitstraling.Zo krijgt het gebouw een State of the Art uitstraling met glazen kopgevels en een nieuwe terreininrichting met extra parkeerplaatsen. Ook het interieur wordt aangepakt, met behoud van het inspirerende karakter. Het pand wordt geïsoleerd en van (duurzame) verwarming voorzien en er komt ook nog eens 25% vloeroppervlak bij, waardoor ICDuBo de beschikking krijgt over ruim 2.300 m2.

Aanzuigende werking
De transformatie en de zeer inspirerende omgeving van het RDM terrein en kennisclustering van de vele innovatieve en duurzame bedrijven en instellingen op de RDM Campus heeft een aanzuigende werking en (inter)nationale allure. “Het huurcontract met ICDuBo zal de gebiedsontwikkeling van de RDM Campus alleen maar bevorderen”, aldus Jeroen Steens van het Havenbedrijf.

ICDuBo wil blijvend aandacht geven aan samenwerking met de RDM Campus door gebruikmaking  van elkaars netwerk, kennis en faciliteiten. Daarnaast zal de focus liggen op thema’s die in Rotterdam spelen, zoals drijvend bouwen, groene daken, biobased economy, energieneutrale wijken, maar met name de verduurzamingsopgave van bestaande gebouwen en woningen. “Daar ligt voor Rotterdam de komende jaren de grootste opgave”, aldus Maurice van der Meer, directeur van ICDuBo. “Dat betekent dat wij ons centrum meer zullen gaan inzetten om de klant te bedienen, waardoor we ons naast business to business activiteiten nog meer op de consument en particuliere organisaties gaan richten, onder andere door de opzet van duurzame allianties in de regio. Rotterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaam bouwen, daar zal het innovatiecentrum zeker haar bijdrage aan leveren

 

 

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_2365.jpg