Rotterdamse ondernemers en lokale boerenproducten

Rotterdamse ondernemers zien brood in lokale boerenproducten - Handelsmissie#2 naar Krimpenerwaard levert nieuwe lokale handelscontacten op.

 

Op vrijdag 28 juni heeft de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid), samen met Jan Van Belzen portefeuillehouder van de stadsregio, voor de tweede keer een handelsdelegatie van Rotterdamse stedelijke ondernemers geleid naar de agrarische ommelanden van Rotterdam. Deze tweede handelsmissie ging naar boeren in de Krimpenerwaard. De Krimpenerwaard is een fraai veenweilandschap ten oosten van Rotterdam met vooral kaas- en vleesproducten.

Een diverse groep Rotterdamse ondernemers van onder andere restaurants,  horecagroothandels  en enkele zorgaanbieders, heeft kennisgemaakt met de producten en diensten van boeren uit de Krimpenerwaard. Daarbij zijn zij ook op bezoek geweest bij een zorgboerderij.

De gemeente Rotterdam en de stadsregio hebben de gezamenlijke ambitie om Rotterdammers beter bekend te maken met onze agrarische streekproducten. Door de handel in regionale voedselproducten te stimuleren, krijgen de stadsbewoners de beschikking over een breder pakket aan duurzaam geproduceerd en vers voedsel. Daarnaast levert de stedelijke economie op deze manier een bijdrage aan de economische draagkracht van het ommeland van Rotterdam.

De handelsmissies naar de agrarische gebieden direct om Rotterdam hebben tot doel producenten/boeren en afnemers bij elkaar te brengen. Van Huffelen: "We hebben een cirkel getrokken om Rotterdam van veertig kilometer en gekeken wat voor producten hier dichtbij worden aangeboden. Het bleek dat een groot deel van de producten die wij dagelijks op het menu hebben staan, door onze buurboeren verbouwd worden. Zij produceren nu nog vaak met de rug naar de stad. Als overheid moet je af en toe helpen de rug te keren en daarbij stadsondernemers stimuleren de producten uit de streek te leren kennen."

De delegatie werd ontvangen door Bart Crouwer wethouder van de gemeente Vlist en tevens voorzitter van de werkgroep Vitaal Platteland Krimpenerwaard. Het programma bestond uit een rondleiding en lunch op de zorgboerderij aan de Groene Weg in Berkenwoude. Vervolgens werd in Bergambacht de Kaasboerderij Jongenhoeve en Zorgboerderij Hoekse Sluis bezocht. De boeren presenteerden hun agrarische bedrijf en hun specifieke producten uit de streek. De coöperatie Groene Hart Streekproducten gaf tevens een presentatie. De coöperatie is een samenwerkingsverband van boeren uit het Groene Hart die de handen ineen hebben geslagen om de streekproducten beter in de markt te kunnen zetten. Tot slot konden de producten worden geproefd en was er tijd om te netwerken met diverse agrariërs en aanbieders.

http://www.loketstadslandbouw.nl

http://www.stadslandbouwrotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_2365.jpg